INICI > Serveis col·legials

NC consultors informa, en el marc de col·laboració COPEC-NC

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Serveis al Col·legiat > NC consultors informa, en el marc de col·laboració COPEC-NC  

 

NC CONSULTORS us informa que l'Agència espanyola de Protecció de dades ha publicat la seva Memòria Anual 2011 i els trets més destacats en la PROTECCIÓ DE DADES són:

  • La AEPD ha registrat durant el 2011 un increment del 50% en denúncies i un 34% en les sol·licituts de tutela de drets
  • S’ incrementen les consultes ciutadanes i les reclamacions per sol·licitar la cancel·lació de dades a Internet, i/o evitar que les dades personals apareixin en buscadors.

La AEPD, destaca en particular l’increment experimentat en denúncies rebudes i el número de sol·licituts de tutela de drets rebudes, amb un increment del 51,6% respecte l’any 2010.

 

Respecte als sectors o àmbits de l’activitat amb major número de denúncies i  actuacions d’investigació, destaquem les, sector de les telecomunicacions, serveis d’internet per fallos en la seguretat i difusió de dades sense consentiment, comunicacions electròniques comercials i spam. Pel que fa a la procedència geogràfica de les denúncies Catalunya ocupa el tercer lloc.

 

Entre les sol·licituts de tutela destaquen les relatives a l’anomenat DRET A L’OBLIT A INTERNET, que s’ha configurat como un dret cada vegada més reclamat pels ciutadans. També es destaca l’increment de les demandes dels ciutadans per aconseguir els drets de la cancel·lació de dades a Internet, i/o per evitar que les dades personals figurin en els resultats dels buscadors.

 

Conclusió: La majoria de denúncies i actuacions d’investigació estan relacionades amb el sector de telecomunicacions i per difusió de dades sense consentiment (mails o faxos enviats no autoritzats), newsletters no autoritzades, adreces donades de baixa i tornades a utilizar, pàgines web sense política de privacitat, implementacions no realitzades, mesures de seguretat no aplicades, videovigilància, ...

 

Us proposem per aquest trimestre, ens feu les consultes que volgueu i us podem fer una primera visita i assessorament gratuït, d’aquesta manera resoldrem tots els vostres dubtes respecte la LOPD i la LSSI.

 

Recorda que per ser col·legiat tens un 15% de descompte en totes les notres tarifes i que la protecció de dades és OBLIGATÒRIA a tots els professionals i empresaris en tots els sectors. Qualsevol inaplicació de la llei comporta multes molt quantioses que poden oscil·lar entre 900€ a 600.000€ en funció de la gravetat de la infracció.

 

Recorda, la teva imatge és el més important, vine i t’informarem!!

 

NC CONSULTORS

 

 

Data de publicació: 25/10/2012