INICI

GUIA DE PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE LA COVID-19 ADREÇADA A INFANTS DE FINS A 12 ANYS

Col·legi de Pedagogs de Catalunya >  > GUIA DE PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE LA COVID-19 ADREÇADA A INFANTS DE FINS A 12 ANYS


Diversos col·legis professionals, serveis i administracions públiques preocupats per la infància i l'adolescència presentem la guia "FAQS: RESPOSTES A PREGUNTES FREQÜENTS QUE ES PODEN FER ELS NENS I NENES DURANT L'ESTAT D'ALARMA PER COVID-19", fruit d'un projecte amb mirada multidisciplinària i transdisciplinària, per conèixer quines preguntes es fan els infants en aquest temps de confinament. 

Es tracta d'una iniciativa en clau d'infància per tal de crear, de forma col·laborativa, un recurs que posa la mirada en les necessitats dels nens i les nenes durant aquests mesos tan difícils, així com en els dubtes, preguntes, neguits i curiositats que puguin tenir sobre l'actual situació durant l'estat d'alarma causat per la COVID-19.  

Les respostes a les seves demandes més freqüents han estat elaborades a partir de les aportacions del grup motor del projecte format pel COPC, el COPEC, el CEESC, el TSCAT, l'EATAF (Departament de Justícia, Generalitat de Catalunya) que, a la vegada, han estat recopilades de diferents fonts relacionades amb la infància i l'adolescència. 

Amb aquest projecte comú, volem posar a disposició dels infants de tot el territori un espai on puguin formular directament les seves preguntes i obtenir respostes dels experts i les expertes de diferents disciplines com la psicologia, la pedagogia i psicopedagogia, el treball social i l'educació social. 

La guia està estructurada en vuit blocs temàtics salut; família i amics; famílies separades; desconfinament i sortida al carrer; escola; pèrdua infantil; preocupacions i petits neguits, i curiositats, que s'han posat a disposició de qualsevol administració pública que en vulgui fer ús.

Actualment, podeu trobar publicada a les webs de:

Institucions creadores del contingut: 

  • Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) 
  • Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) 
  • Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) 
  • Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC)
  • Equip d'Assessorament Tècnic Civil en l'Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia i amb un especial agraïment per les il·lustracions a la web de la Generalitat de Marta Pérez.  PREGUNTES QUE ES FAN ELS NENS, NENES I ADOLESCENTS DURANT EL CONFINAMENT

El COPEC, amb CEESC, TSCAT, COPC, EATAF, AJ. BCN, compartim un projecte amb mirada multidisciplinar per conèixer QUINES PREGUNTES es fan els infants i adolescents en aquest temps de confinament.

És una iniciativa en CLAU D'INFÀNCIA per elaborar, de forma col·laborativa, un recurs que posi la mirada en les necessitats dels nens, nenes i adolescents (NNA) durant el confinament.

AMB QUIN OBJECTIU?

a. Donar resposta a les preguntes dels nens, nenes i adolescents des amb la mirada en les seves emocions i necessitats.

b. Elaborar recomanacions amb eines i recursos, a partir de les preguntes que ens faci arribar els infants i adolescents.

COM HO FAREM?

  • PER COMENÇAR: a través de les famílies i dels professionals, demanant que ens ho puguin fer arribar per mitjà d'aquest petit FORMULARI (tancat)
  • PROPERAMENT: a través dels infants i adolescents, en un espai web que s'habilitarà, amb mirada d'infància i inclusiva, garantint que tots els infants i adolescents hi TINGUIN ACCÉS

Data de publicació: 14/5/2020