Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICIO > Agenda

anterior

Conferència en línia "El trauma en infants vulnerables: una explicació des de la neurociència"

Descripción:
La negligència parental, els maltractaments, la violència o la manipulació emocional són l’origen de traumes infantils en ambients socioemocionalment vulnerables. La negació i l’oblit- circumstàncies inherents al trauma- tenen com a conseqüència que la persona visqui aquesta experiència en solitud i no pugui disposar del suport necessari. Aquestes experiències acostumen a generar quadres d’estrès posttraumàtic complex que afecten la maduració neuropsicològica d’infants i adolescents.


DIXIT retransmetrà en directe per internet aquesta conferència que anirà a càrrec de Mario Salvador, psicòleg especialista en psicologia clínica en les àrees de trainer i supervisor de psicoterapeutes, terapeuta individual i de parelles, entre d’altres. També és director de l’Instituto Aleces, col·laborador d’EDUVIC-Escola Itinere i formador en hospitals i institucions públiques en àrees de comunicació i relació amb les persones usuàries.

Durant la xerrada, explicarà com els traumes afecten alguns dels mecanismes psicològics més rellevants per al bon funcionament adaptatiu d’infants i adolescents: la regulació emocional, la memòria o la integració social. També es donaran a conèixer alguns dels requisits necessaris per a la rehabilitació en contextos educatius i tutorials des de la vessant de la neurociència.

També reflexionarà sobre com les experiències que vivim afecten la maduració nerviosa i cerebral, i això determina la percepció que tenim de nosaltres mateixos i de la vida. La nostra manera de viure també rep influències culturals, socials i familiars, i pot variar per la necessitat de ser acceptats. La pandèmia posa al descobert qüestions prèvies no curades del nostre desenvolupament, i la gestió que fem de la crisi pot afectar els nostres fills i a nosaltres mateixos en tant que cuidadors. Salvador explicarà quins són els requisits per sortir-ne reforçats i conèixer-nos millor.

Día: 3/11/2020

Horario: 17 h

Sitio: En línia

Organiza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Más información:  / 

Correo electrónico: dixit.tsf@gencat.cat

comparte: