Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLAMENT PRESA DE POSESSIÓ IV JUNTA DE GOVERN | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PARLAMENT PRESA DE POSESSIÓ IV JUNTA DE GOVERN

IV JUNTA DE GOVERN

PARLAMENT DE ROSA RODRÍGUEZ GASCONS

 

Abans de res, la meva felicitació a les guardonades en aquesta 7ena edició del Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company, sou les noves generacions de pedagogs i pedagogues que arribeu trepitjant fort aportant innovació i coneixement a la pedagogia. Enhorabona!!

 

Vull iniciar aquest parlament recordant que el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, després de 12 anys de la seva constitució, compta amb una trajectòria i un posicionament en la societat gràcies al llegat que pedagogs i pedagogues han anat construint pedra a pedra, des de l’embrió l’any 1988 amb la constitució de la Delegació de Tarragona de l’Associació Estatal de Pedagogia a la que li va seguir l’Associació Catalana de Pedagogia el 1992, ja com a Iniciativa Col·legial i promotora de la Llei de Creació del Col·legi el 2001 i la seva constitució el 14 de juny de 2002.

 

L’esforç i la tenacitat dels impulsors i impulsores en cadascuna de les etapes han fet possible que el Col·legi de Pedagogs, el nostre COPEC, s’hagi guanyat el reconeixement en els estaments públics i privats, en les institucions acadèmiques, en els àmbit educatiu i social, en els mitjans de comunicació, dins i fora de les nostres contrades... és de justícia fer-ne un reconeixement als qui han liderat aquest il·lusionant projecte “construir un referent professional de la pedagogia per als pedagogs i psicopedagogs”: Montserrat Martínez, Violeta Nuñez, Jordi Riera i Josep Maria Elias, totes i tots amb un gran equip al costat.

 

Partim, doncs, d’un Col·legi Professional amb bases molt sòlides i fites importants assolides que permet, plantejar nous reptes i noves singladures a conquerir. Un treball compartit de pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que han fet possible que avui i ara puguem presentar-vos aquest equip de treball que pren el relleu.

 

L’objectiu d’aquesta IV Junta de Govern, serà donar continuïtat a la feina feta per les juntes antecessores: seguir lluitant per a fer visible la pedagogia i la psicopedagogia en tots els espais professionals que els correspon i davant la societat i vetllar per la professió pedagògica i pel seu bon exercici.

 

A més, en aquesta etapa volem posar especial èmfasi en:

  • Constituir la VOCALIA D’EMPRESA, tercer macro context professional del pedagog/a i psicopedagog/a, tot fomentant l’EMPRENEDURIA.

  • Consolidar el GRUP DE RECERCA COPEC, iniciat amb l’estudi del “Perfil Professional del Pedagog/a al Sud d’Europa”, que properament es publicarà.

  • Crear l’EDITORIAL COPEC per publicacions del COPEC i dels col·legiats/des.

  • Augmentar la cooperació UNIVERSITAT-COPEC: amb assessorament als plans d’estudis, proposant línies pels treball de Fi de Grau i de Fi de Màster, col·laborant en innovació i investigació...i d’altres que puguin sorgir.

  • Mantenir i fomentar relacions amb institucions públiques i privades i entitats relacionades amb la pedagogia i la psicopedagogia.

  • Expandir i promoure els serveis externs del COPEC, iniciats en la darrera junta: consultoria de qualitat pedagògica, lloguer d’espais i publicitat.

  • Assolir una major participació col·legial en els ESPAIS DE PARTICIPACIÓ DEL COL·LEGI.

     

QUANT AL COMPROMÍS AMB EL PAÍS

Prenem com a referència que d’acord amb els Estatuts la llengua pròpia del Col·legi de Pedagogs és el català i el seu àmbit territorial és Catalunya, el Col·legi com a part de la societat civil, no es pot desentendre del procés que viu la societat catalana. Aquesta IV Junta de Govern fa seu el posicionament de la darrera junta i continuarà lluitant pel procés democràtic de la CONSULTA, convocada pel Parlament envers el DRET A DECIDIR el seu futur que té el poble català, sigui quin sigui el resultat.  Amb actuacions i posicionaments, fets sempre des de la prudència, el respecte, la convivència i la solidaritat, que caracteritza la societat catalana, aquest col·lectiu professional i les juntes de govern. 

 

AGRAIMENTS:

Aquest resum del full de ruta no es fa sol, darrera hi ha molts col·legiats i col·legiades que aporten el seu gra de sorra, de forma anònima i constant, als qui vull fer públic el meu agraïment.

 

Gràcies a totes i tots que formeu part de la IV Junta de Govern i que m’acompanyareu en aquest emocionant viatge, dedicant-hi el vostre temps i el vostre bon fer.


VICTÒRIA GÓMEZ SERES

Vicepresidenta

M. CONCEPCIÓ TORRES SABATÉ

Secretària

JOSEP A. ARMENGOL MEDINA

Tresorer

JÈSSICA CASAS CASAJUANA

Vocal de Tarragona

JORDI VILADROSA CLUA

Vocal de Lleida

MARTA PAGÈS RAMS

Vocal de Girona

ÀNGEL MA. CASAJÚS LACOSTA

Vocal d’Educació

MONTSERRAT JUANPERE FERRÉ

Vocal de Social

EVA FONT GARCÍA

Vocal d’Empresa

NATÀLIA LUJÁN ROIG

Vocal Comunicació

 I els que estareu a la reserva col·laborant i amatents per si cal incorporar-vos a la junta de govern


VICTÒRIA RODRÍGUEZ CASTÁN

JOAN GAMERO GÓMEZ

ERIC DIAZ ARRIBAS

FRANCESC XAVIER BALAGUÉ GEA

 

 

 

 

 

Gràcies per la vostra confiança, implicació i compromís, fent equip amb vosaltres és possible afrontar aquest repte.

 

Agrair, també, el compromís dels col·legues que, un cop ratificats per la junta de govern, estaran al capdavant de dos estaments de gran rellevància per al COPEC: MARTÍ TEIXIDÓ a la COMISSIÓ DE DEONTOLOGIA  i  JORDI PUIG al CONSELL SOCIAL.

 

Gràcies, també, a totes i tots els que estareu impulsant els Grups de Treball del COPEC, i que amb el vostre treball fareu possible la seva continuïtat i creixement: PILAR ROCA, MILAGROS VALERA, CARME LLORETA, ERIC DIAZ i JOAN GAMERO, i d’altres col·legues que s’hi afegiran.

 

Gràcies als que estareu col·laborant amb el COPEC des de les diferents espais de participació del Col·legi: CONXI REIG, PILAR CASES, ROSALINA SICART, IRENE CASAS i PILAR MORRAL.

 

Un reconeixement als membres de la XARXA D’EXPERTS que feu la important tasca de representar el COPEC en actes, entrevistes i altres demandes socials, des d’aquí dir-vos que compto amb vosaltres: NÚRIA PEDRÓS, MIREIA CIVÍS, MONTSERRAT ALGUACIL, GUILLEM VILADOT, CRISTINA MARTÍ, CRISTINA SALLÉS, SUSAGNA RIERA i CATI LECUMBERRI.

 

DOS AGRAÏMENTS MOLT ESPECIALS:

Un reconeixement a les professionals de la SECRETARIA TÈCNICA DEL COPEC amb qui he tingut l’oportunitat de col·laborar durant 8 anys, i puc dir amb coneixement de causa que totes les il·lusions, esperances i expectatives de futur que pugui tenir aquesta IV Junta de Govern es podran materialitzar gràcies a la competència, implicació i responsabilitat de VIRGINIA SANUY i ÀNGELA CARRASCO, una dedicació que va més enllà de la vinculació contractual que tenen amb el Col·legi. Són pedagogues, amb això està tot dit!

 

No puc deixar de donar les gràcies al meu company pel seu suport, estímul, llargues reflexions i acompanyament, des de sempre. El seu recolzament és cabdal per poder assumir el nou repte que significa la presidència de la IV Junta de Govern. Gràcies JOSEP per la teva infinita paciència i per ser-hi sempre.

 

I, EL MÉS IMPORTANT:

Gràcies JORDI RIERA pel naixement del COPEC i per haver-lo fet créixer sa i fort els primers anys de vida,  mai es podrà superar la teva tasca i l'empremta que has deixat. Només dir-te que el temps que vaig estar en la I Junta de Govern va ser molt significatiu per a mi i sé que sempre podré recórrer a tu.

 

Gràcies JOSEP M. ELIAS, pel teu lideratge durant la II i III Junta de Govern, portant el timó amb fermesa i decisió cap el creixement i consolidació del COPEC.  Gràcies per aquest, com dius en l'editorial d’Eix 8, "Màster" de 8 anys en el que has estat el meu referent i guia, llegant-me un bagatge que permet prendre el relleu d'aquest gran projecte pedagògic que és el COPEC amb seguretat i empenta, tot sabent que et trobaré quan necessiti orientació i consell.  Rep  tot el meu reconeixement per haver marcat una de les etapes més importants de la història del COPEC.

 

ACABANT...

Vull compartir un fet que em va impressionar en la presa de possessió del president del Col·legi d’Advocats de Barcelona, on la  junta entrant pronunciava aquestes paraules:  “Em comprometo a treballar per a l’advocacia i per al seu bon exercici professional envers la ciutadania, amb objectivitat, ètica i justícia”

 

En aquell moment em vaig imaginar dient aquestes paraules en un acte com el d’avui:

 

“EM COMPROMETO A TREBALLAR PER A LA PEDAGOGIA I LA PSICOPEDAGOGIA I PER AL SEU BON EXERCICI PROFESSIONAL, AMB PERSEVERANÇA, RIGOR, TRANSPARÈNCIA, ÈTICA I EQUITAT"

 

Faig meu el lema dels presidents del COPEC, encunyat per en Jordi Riera, que en Josep M. Elias ha matisat.

 

SALUT, PAÍS I PEDAGOGIA!

 

Catalunya, 30 de juny de 2014


Data de publicació: 1/9/2014