Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com GRUPS DE RECERCA – INICI PERÍODE 2018-2022 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

GRUPS DE RECERCA – INICI PERÍODE 2018-2022

GRUPS DE RECERCA – INICI PERÍODE 2018-2022

BARCELONA, 13 de juliol de 2018


Molt benvingudes i benvingut,  em sento privilegiada d’obrir el nou període de la meva presidència en aquesta reunió de coordinadores i coordinadors.

Un nou període –el de la V Junta de Govern- en el que comptem amb cinc GRUPS DE RECERCA:

 • GR - ALTES CAPACITATS
 • GR - PEDAGOGIA SOCIAL
 • GR - MEDIACIO
 • GR - PEDAGOGIA I ESCOLA
 • GR – SALUT, TERAPÈUTICA I QUALITAT DE VIDA

Amb un gran bagatge de bona feina feta i amb molt bones perspectives de futur.

Sabeu, perquè sempre ho diem, que sou l’autèntic motor de generació de coneixement pedagògic del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. I més ara que des del gener de 2017 sou GRUP DE RECERCA, amb la direcció de la doctora M. Victòria Gómez, vicepresidenta del COPEC.

Els Grups de Recerca són també els espais de participació col·legial per excel·lència, tot i que en les trobades presencials no tingui gran assistència i que en cada reunió del GR, els col·legiats i col·legiades siguin diferents.

Encara que la participació no sigui la desitjada, cal tenir en compte les disponibilitats de tothom, i vosaltres coordinadors/res sou qui catalitzeu l’intercanvi de coneixement que es produeix i el cristal·litzeu en ESDEVENIMENTS, ARTICLES, PUBLICACIONS, contribuint al corpus de coneixement pedagògic.

Cadascú dels Grups de Recerca que lidereu, aglutina l’interès de molts col·legiats i col·legiades que us segueixen:  GRAC 290, GRM 189, GRPE 379, GRPS 558 i GRSTQV 472. En sou el seu referent i a ells/elles arriba tota l’activitat i comunicacions que feu: notes a la web, convocatòries i  actes, esdeveniments, articles...

Per a mi com a presidenta, per a la JUNTA DE GOVERN, CONSELL SOCIAL i COMISSIO DE DEONTOLOGIA, és un gran orgull comptar amb els GRUPS DE RECERCA, i comptar amb vosaltres per a liderar-los amb compromís i implicació altruista, una dedicació per amor a la professió.

Com a GRUPS DE RECERCA heu/hem fet un salt qualitatiu, i això demana rigor en el projectes que dueu a terme. Per això està la vicepresidenta per garantir aquest RIGOR, per ASSESSORAR, per ACOMPANYAR per fer-vos SUPORT.

Entre vosaltres i la vicepresidenta ha d’haver una estreta vinculació i una fluïda comunicació. Perquè la vicepresidenta és la VOSTRA VEU a la JUNTA de GOVERN i és la vostra INTERL·LOCUTORA amb la PRESIDENTA.

Per això la importància d’aquestes reunions de coordinadors i coordinadores, per això la importància que la vicepresidenta sàpiga que feu en els GRUPS DE RECERCA, que esteu fent, com ha anat les reunions, quina assistència ha tingut…

Vull fer un reconeixement especial als que aquests darrers 4 anys han deixat la coordinació dels Grups de Recerca per assumir noves responsabilitats en la Junta de Govern:  Joan Gamero, Pilar Morral i Carles Cano.

Vull també felicitar-vos per la bona feina feta aquest període 2014-2018 i per les perspectives 2018-2022:

 • A Mònica Fernàndez que ha tirat endavant el Grup de Recerca d’Altes Capacitats, seguint la nova política, vencent resistències i dotant d’identitat al GRAC del COPEC.
 • A Marta Mozo que assumí la coordinació del Grups de Recerca de Mediació fa dos anys, continuant amb rigor l’estudi i pujant-lo de nivell.
 • A Irene Casas, que acaba d’entomar la coordinació del Grup de Recerca de Pedagogia Social, un GRPS dens de contingut i ple de reivindicació.
 • A Adela Miquel, que assumeix el repte de coordinar el Grup de Recerca de Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida, un àmbit complicat per als professionals de la pedagogia i la psicopedagogia.
 • A Xavier Ureta, que pren el relleu del Grup de Recerca Pedagogia i Escola, després de 2 anys inactiu. Una reactivació molt esperada i en molt bones mans per a cridar ben alt dins del sistema educatiu.
 • A M. Victòria Gómez, vicepresidenta, per aquests 4 anys al capdavant dels Grups de Treball, convertint-los en Grups de Recerca i pel compromís de seguir 4 anys més.

Rebeu la meva GRATITUD, RECONEIXEMENT I AFECTE


Salut, País i Pedagogia!

 

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta

Data de publicació: 13/7/2018