Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Comissió Intercol·legial de Formació<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Comissió Intercol·legial de Formació

El Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya, el  Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, el Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, constitueixen una Comissió de formació intercol·legial, amb l’objectiu d’unir esforços per a impulsar activitats formatives des de la interprofessionalitat per mostrar diferents visions de la intervenció en els camps afins als cinc Col·legis.

Els responsables de formació de cada Col·legi, han endegat la primera experiència de la Comissió organitzant un curs en l’àmbit multidisciplinari de la mediació adreçat als col·legiats/des, de 20 hores de durada, programant una sessió en cadascun del Col·legis.

Pels continguts del curs, s’ha comptat amb els/les responsables de Mediació de cada Col·legi, que coordinats per en Josep Armengol, vocal de Mediació del COPEC, han programat i validat els continguts de les sessions i proposats els experts que hi intervenen.


Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Comissió Intercol·legial de Formació<br>


El curs s’inicia el 18 d’octubre al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, inaugurat pels presidents i degans dels Col·legis organitzadors, coincidint en la valoració altament positiva del treball interdisciplinari, vital en els temps actuals, en l’àmbit de la mediació i que ha portat a organitzar aquest curs.  En aquesta primera sessió, l’Albert Tribó ha mostrat el marc normatiu de la mediació i l’Ansel Guillamat el marc ètic i el recorregut històric de la mediació a Catalunya.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Comissió Intercol·legial de Formació<br>


El dimarts dia 25 d’octubre, a la seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, es fa la segona sessió del curs “La pràctica de la mediació comunitària en equips multidisciplinaris”. Un “tastet” de tècniques innovadores i dinàmiques de grup. La Maria Munné ens mostra el treball en cercles de pau, la Susanna Diaz ens parla de diàlegs apreciatius, la Marta Ponce de Comunicació positiva i mediació sistèmica, i finalment la Núria Sánchez porta a terme una pràctica de “world cafe”.

La tercera sessió del curs del 8 de novembre, es fa Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, els experts Javier Wilhem, Josep Armengol, Carme Pasalamar, Montse Monereo, Eva Noguera i Alba Castellví,  presentaran experiències de mediació ciutadana i comunitària.

La següent sessió, prevista pel 15 de novembre al Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya, estarà a càrrec de Maria Carme Boqué, qui parlarà de les competències professionals de la persona mediadora i de la proposta de creació d’un Institut de la Mediació a Catalunya.

El dia 22 de novembre, tancament del curs, serà al Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya, on es portarà a terme una taula rodona on es visualitzarà el present i el possible futur de la mediació ciutadana i comunitària a Catalunya.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Comissió Intercol·legial de Formació<br>

Data de publicació: 25/10/2011