mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< setembre 2019 >
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

INICI > Relacions Institucionals > Iniciatives col·legials

COPEC a les II Jornadas de Pedagogia de Múrcia

anterior

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Relacions Institucionals > COPEC a les II Jornadas de Pedagogia de Múrcia

La Asociación de Pedagogía de la Región de Murcia (APRM) organitza les II Jornadas de Pedagogía: La pedagogía en el mundo laboral, i convida al COPEC a participar amb dues conferències relacionades amb la temàtica. Des de l’inici de l’APRM, el COPEC ha mantingut una estreta relació amb l’APRM, aportant el seu bagatge experiencial com a Col·legi i donant suport a les seves iniciatives.


La proposta de col·laboració al COPEC en les jornades –dutes a terme el 16 de desembre de 2011- es va concretar amb participació de Rosa Rodríguez (Vicepresidenta) i Josep Armengol (Vocal de Mediació).

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Relacions Institucionals > COPEC a les II Jornadas de Pedagogia de Múrcia


Donat que la jornada girava al voltant de les sortides professionals dels pedagogs i pedagogues, na Rosa Rodríguez va centrar la seva aportació en els àmbits de treball i les seves ocupacions, visualitzant i sintetitzant les dades, quantitatives i qualitatives, de la Borsa de Treball del COPEC de l’any 2010.


Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Relacions Institucionals > COPEC a les II Jornadas de Pedagogia de Múrcia


En Josep Armengol, en la seva intervenció, va parlar del treball dels professionals de la Pedagogia en el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, aportant tant la generació de coneixement com la tasca dels Grups de Treball, veritables motors del Col·legi, així com el treball intercol·legial i transdisciplinar que es porta a terme, les relacions amb altres col·legis i institucions, i les accions en difusió i defensa de la professió.


Les persones assistents (des d’estudiants de primer curs fins a professionals) van connectar ràpidament, generant preguntes i aportacions, fet que va indicar el tarannà participatiu de la jornada. Van mostrar gran interès participant activament en les exposicions, fet que va propiciar un diàleg proper i ric en idees i possibilitats. Alguns dels estudiants van posar de manisfest que se’ls havia comentat que només existia una sortida professional pels Pedagogs: l’àmbit escolar, afirmació que es va demostrar inadequada i equívoca, davant les dades aportades pels diferents ponents que van intervenir a la sessió. Aquí es va evidenciar una certa dissociació entre la praxi professional i la formació universitària, i la necessària retroalimentació de la Universitat i la formació amb la realitat professional.

COPEC a les II Jornadas de Pedagogia de Múrcia
COPEC a les II Jornadas de Pedagogia de Múrcia


El COPEC, valora molt positivament la participació en aquestes jornades de l’APRM, que ha posat de relleu que la Pedagogia, tot i tenir una llarga trajectòria, té molt camí a recórrer, i que són els col·legis i associacions professionals els qui poden propiciar, defensar i reivindicar els àmbits d’actuació professional de Pedagogs i Pedagogues, amb la seguretat d’una disciplina amb les competències necessàries per al desenvolupament de les seves funcions i amb la certesa que es pot incorporar la mirada pedagògica en pràcticament qualsevol àmbit professional, amatents a noves possibilitats i amb el convenciment que les situacions de crisi i canvi també poden ser ocasions per a què, des de la Pedagogia, els professionals puguin aportar coconstruint realitats i futur.               

Va quedar palesa la ferma voluntat del Col·legi de Pedagogs de Catalunya per donar suport a l’Asociación de Pedagogía de la Región de Murcia (APRM), especialment en l’acompanyament per a poder constituir-se com a col·legi professional.

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, agraeix la càlida acollida per part dels membres de l’APRM, i les persones assistents a la jornada.


Jornada de Movilización: hacia el Colegio Profesional de Pedagogía 24-4-2008>>>


Data de publicació: 22/12/2011

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal - política de privacitat

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI