Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Pedagogia Social ha estrenat nova vocal<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Pedagogia Social ha estrenat nova vocal

Benvolgudes i benvolguts col·legiades/ats,


He emprés de fa pocs mesos la col·laboració activa amb el nostre Col·legi, incorporant-me en la Vocalia de Pedagogia social.

La Carme Lloreta, de qui he pres el relleu, ha treballat intensament en la revisió i identificació dels perfils professionals adscrits a la cartera de Serveis Socials, així com també en la col·laboració en els treballs del Comité d’ètica dels Serveis Socials de Catalunya que entre molts d’altres vull destacar. També des dels espais de trobada del Grup de Treball de Pedagogia Social que la Carme ha promogut, s’han encetat temes i interessos que voldríem donar continuïtat. En qualsevol d’aquests aspectes, són encara temes oberts que cal anar seguint i aprofundint on el debat i l’aportació col·laboradora de coneixement són molt benvinguts.

Possiblement vivim un context socioeconòmic on l’espai de la Pedagogia social es fa encara més necessària. La incertesa pròpia d’aquest moment de crisi genera escletxes socials, l’abast de les quals encara possiblement no podem calibrar. I els pedagogs que exercim en l’àmbit social percebem les dificultats actuals de la ciutadania, els moviments i canvis que es van succeint en les persones que atenem i que deixen més al descobert febleses i vulnerabilitats.

Com a professionals que atenem a les persones, vull animar l’aportació de cadascú de nosaltres en el nostre espai de treball. Minúscul, potser, però essencial. La Pedagogia Social es fa a vegades difícil d’identificar, fins i tot en ocasions és poc visible. Per això voldria que aquest espai del Grup de Treball servís per a identificar sinèrgies, visibilitzar, reflexionar, opinar i expressar crítiques i posar en marxa iniciatives. En definitiva; donar-li vida per mitjà de la participació de cada u i la col·laboració mútua.

Per a més detall, podeu consultar l’apartat de la Vocalia de Pedagogia Social i el que ja hi ha al Grup de Treball, on trobareu informació sobre la tasca que el COPEC fa en aquest àmbit.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres sempre que vulgueu fer consultes o demanar informació de la nostra tasca des del Grup de Treball i la Vocalia. També ens interessen les vostres necessitats, inquietuds, dubtes i propostes de millora entorn la Pedagogia Social.

Estic a la vostra disposició.  

 

Una cordial salutació,

 

Montserrat Juanpere

Vocal de Pedagogia Social

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Data de publicació: 11/1/2013