Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com La pedagogia i el voluntarial social<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

La pedagogia i el voluntarial social

El president de la Fundació Pare Manel, Manel Pousa (Pare Manel), va ser rebut per en Josep M. Elias, president del Col·legi de Pedagogs de Catalunya i per Milagros Valera, vocal d’Educació i Diversitat, convidat pel Grup de Treball Pedagogs Sense Fronteres (GTPSF).

L’objectiu de la trobada va ser presentar la Fundació i la seva llarga trajectòria en l’àmbit de la intervenció socioeducativa amb joves del barri de la Trinitat de Barcelona. En el transcurs de la tertúlia es va establir un diàleg entre els membres del grup de treball i els de la Fundació entorn la praxi professional dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues amb la finalitat d’explorar vies de col·laboracions i potenciar el compromís ètic dels professionals de la pedagogia amb iniciatives de voluntariat social en institucions com la de la Fundació Pare Manel.

El voluntariat social que es proposaria seria, d’una banda, en l’àmbit de l’assessorament pedagògic i psicopedagògic a l’equip de professionals, en el disseny de la formació, en l’elaboració de material didàctic, en la formació del voluntariat,... i de l’altra, en l’àmbit de la intervenció directa socioeducativa amb els participants dels diversos projectes que desenvolupa la Fundació, en l’orientació i inserció sòciolaboral, en la formació de pre-monitors, en el reforç escolar i suport psicopedagògic a infants i joves amb necessitats educatives especials i en tallers sobre temes de parentalitat.

La Fundació Pare Manel, convida al COPEC a una visita institucional a la Fundació per conèixer l’entitat, els projectes que té endegats, els serveis que ofereixen i el context on està intervenint.

Aquesta visita s’ha dut a terme en el marc de la reunió mensual del Grup de Treball Pedagogs Sense Fronteres, el GTPSF va néxer el 2011 amb la llavor de diferents iniciatives que es remunten al 2004. Es fomenta la participació de col·legiat/des i estudiants associats/des, més enllà de les barreres d’espai i temps, mitjançant el Fòrum Pedagògic de Pedagogs Sense Fronteres.

El grup de treball promou el treball col·laboratiu amb diferents entitats que tinguin com a objectiu la cooperació per al desenvolupament, ja sigui en el context proper de la nostra societat, o de societats i cultures llunyanes. Fins al moment ha establert contactes amb la Sonrisas de Bombay, Camino a la solidaridad i la Fundació Pare Manel.

Data de publicació: 5/3/2012