Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com De les llavors al 10è aniversari del COPEC<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

De les llavors al 10è aniversari del COPEC

Segueix-nos, a >>>

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > De les llavors al 10è aniversari del COPEC<br>

NOTA DE PREMSA


El  X Aniversari, del Col·legi de Pedagogs de Catalunya reuneix els seus màxims referents històrics i atorga el VI Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa

DESCARREGAR NOTA DE PREMSA >>>


El concorregut acte, celebrat avui a la seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), ha estat presentat i conduit per Dolors Prats Martínez, secretària de les juntes de l’Associació Catalana de Pedagogia i de la primera junta del COPEC. 

El president del COPEC, Josep Maria Elias i Costa, ha obert l’acte recordant el paper fonamental que han tingut molts pedagogs i pedagogues en la creació del COPEC que “s’han deixat la pell” per a què puguem avui celebrar aquest 10è aniversari, i ha donat pas als parlaments que amb el tema El COPEC: De les llavors a la celebració del 10è aniversari, han dut a terme Montserrat Martínez Martínez, presidenta de l’Associació Coordinadora Estatal de Pedagogia, delegació de Tarragona; Violeta Núñez Pérez, presidenta de l’Associació Catalana de Pedagogia i Jordi Riera Romaní, darrer president de l’Associació Catalana de Pedagogia i primer president del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. Ha estat un emotiu i enriquidor recorregut per les arrels històriques i la realitat d’aquests deu anys, en el que han quedat paleses les il·lusions i les forces dipositades en el projecte de construir i consolidar un Col·legi Professional en defensa de la pedagogia i dels seus professionals.


Dolors Prats
Secretària ACP i COPEC
Montserrat Martínez
Presidenta A.C.P.E. Tarragona

Violeta Nuñez
Presidenta ACP
Jordi Riera
President ACP i COPEC


L’acte ha tingut com a tancament d’or amb l’atorgament VI Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa al pedagog, Ferran Benet Carreras i Tudurí per l’assaig Plegats som més forts: algunes claus d’interpretació de l’acció pedagògica al darrer decenni i propostes col·legials per als/les professionals de la Pedagogia Maria Assumpció Pou Coll, vídua de F. Company.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > De les llavors al 10è aniversari del COPEC<br>


El gran nombre de treballs presentats així com la seva extraordinària qualitat, posicionen el premi FCiF com un dels més importants del gènere, i donen resposta a l’objectiu del COPEC de promoure i generar coneixement pedagògic.

Els assistents han pogut gaudir del muntatge audiovisual: “Un passeig de 10 anys per la història del COPEC”, en record dels esdeveniments més significatius.


L’acte ha finalitzat després d’un càlid brindis entre els assistents durant el qual Josep M. Elias, president del COPEC, ha fet entrega d’un obsequi commemoratiu als qui foren cabdals en el procés de creació i consolidació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, amb qui ha bufat les representatives espelmes.

 

El COPEC des de la seva creació ha tingut un creixement constant. Durant aquests 10 anys ha representat, sense descans, els interessos generals de la pedagogia, ha ordenat amb rigor l'exercici de la professió, ha defensat fermament la dignitat i la llibertat dels col·legiats/des en l'exercici de la professió i ha vetllat per a què l'activitat professional s'ajusti als interessos de la ciutadania. Tot això ha estat possible gràcies a les Juntes de Govern, Consells Social, Comissió de Deontologia, Vocalies, els rigorosos i dinàmics Grups de Treball: Superdotació i Altes Capacitats; Gent Gran, Mediació; Pedagogia i Escola; Pedagogia Social; Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida i, el recentment creat, Pedagogs Sense Fronteres. 

En el seu darrer Manifest “Ja n’hi ha prou”, en resposta a les recents declaracions del Ministro de Educación, el COPEC es posiciona clarament en contra de les decisions arbitràries que es prenen en matèria d’Educació i es posa a disposició de les autoritats educatives competents per aportar el seu coneixement i “saber fer pedagògic” per superar els problemes i assolir la desitjada qualitat educativa.

Una de les lluites del COPEC és el reconeixement dels àmbits d’intervenció del pedagog/a, com es constata en l’adhesió al Manifest “Ni un pas enrere”, promogut per la plataforma del tercer sector. I actuacions de la Vocalia i Grup de Treball de Pedagogia Social, amb les que es reivindica el rol del professional de la pedagogia en l’àmbit social.

Entre les properes activitats que actualment està articulant el COPEC, es troben les III Jornades d’Altes Capacitats Intel·lectuals, en col·laboració amb el COPC, concebudes per a contribuir a donar resposta a les necessitats educatives d’infants i joves, i el Juliol Pedagògic, que fomenta la formació pedagògica especialitzada.

El COPEC és present en diversos mitjans de comunicació, especialment amb COM RÀDIO, amb qui es col·labora quinzenalment en el programa Amunt i Avall, realitzat i conduït per Virtu Moron.

 

DESCARREGAR NOTA DE PREMSA >>>

Persona de contacte

Concepció Reig i Sansó
Vocal de Promoció i difusió
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
concepcio.reig@pedagogs.cat

14 de juny de 2012

 

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

Descarregar convocatòria >>>
Amb motiu de l’acte de celebració del Desè Aniversari de la creació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.
Dia: Dijous 14 de juny de 2012
Hora: 18 h.
Lloc: Seu del COPEC, Avda. Mistral 20 bis, entresòl 2.
Telèfon: 93.217.77.99
Pàrquing gratuït: Tamarit - Park (C/ Tamarit, 126 – al costat del Bon Preu - entre els carrers de Viladomat i Calàbria).
Durant l’acte es durà a terme el lliurament del VI Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company.
Intervindran:
  • Josep Maria Elias, President del Col·legi de Pedagogs de Catalunya
  • Montserrat Martínez, Presidenta de l’Associació Coordinadora Estatal de Pedagogia, delegació de Tarragona.
  • Violeta Núñez, Presidenta de l’Associació Catalana de Pedagogia
  • Jordi Riera Romaní, darrer President de l’Associació Catalana de Pedagogia i primer President del Col·legi de Pedagogs de Catalunya

L’acte serà conduit per Dolors Prats, secretària de les juntes de l’Associació Catalana de Pedagogia i de la Primera junta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

L’esdeveniment finalitzarà amb un brindis entre els assistents. 

Es facilitarà la possibilitat d’entrevistar els ponents.

Es prega confirmació, persona de contacte:

Conxi Reig i Sansó
Vocal de Promoció i Difusió
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
concepcio.reig@pedagogs.cat
T: 93.217.77.99/ 649.094.362

4 de juny de 2012

Com arribar al COPEC>>>


Data de publicació: 14/6/2012