Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Plataforma educativa “El Valor D...” | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Plataforma educativa “El Valor D...”

Ha estat  més d’un any en el que el Col·legi de Pedagogs ha estat treballant per a donar resposta a les necessitats pedagògiques de la primera etapa del projecte anomenat: el valor de les coses, l’objectiu principal del qual és la transmissió de valors lligats a la sostenibilitat i l’estalvi dins dels nous canals que ofereix la tecnologia 2.0.

L’aportació del COPEC ha comptat amb el suport de l’equip pedagògic format per Cristina Martí, pedagoga i experta en Tics aplicades a l’educació i Nuria Torrijos, estudiant de pedagogia, i la coordinadora pedagògica del projecte Conxi Reig, vocal de Promoció i Difusió del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

La col·laboració pedagògica del COPEC s’ha desenvolupat en tres períodes:

Primer període (juny-setembre 2011)

Durant el primer període el COPEC ha seleccionat els professionals adequats, coordinant les tasques amb l’agència que ha articulat el projecte, Pacopepe Comunicació, dirigint amb expertesa i garantint l’execució dels aspectes pedagògics de la plataforma. En aquest període s’han validat pedagògicament webs, blocs i plataformes de referència, així com s’han proposat escoles per a dur a terme el projecte i elaborat continguts pedagògics: Aplicació web per a l’estalvi familiar lligat a responsabilitat ecològica, la proposta de paràmetres pedagògics a tenir en compte pel desenvolupament del concurs segona vida escoles i continguts pedagògics per a aprendre jugant.

Segon període (octubre-desembre 2011)

Durant el segon període s’ha donat resposta a les accions previstes al prgorama adaptant i reconduint, atenent les indicacions de Paco Pepe Comunicació, coordinant i executant els aspectes pedagògics del projecte i garantint-ne la qualitat. S’han elaborat contingut pedagògics per a la plataforma i s’ha donat assessorament de caràcter pedagògic que ha requerit Paco Pepe Comunicació.

Tercer període (gener-juny 2012)

Aquest darrer període ha estat caracteritzat per dues accions diferenciades, l’elaboració de materials pedagògics i la presentació i difusió del projecte. Entre els materials lliurats destaquen dues aplicacions de fort caràcter pedagògic que requereixen d’un desenvolupament tècnic per part de Paco Pepe, són “El Cicle de l’Estalvi” i “Missió Estalvi”.

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya ha cregut en el projecte i no ha escatimat esforços, col·laborant i implicant-se, per a donar-hi el màxim suport i rigor pedagògic en tot el procés. Així com fent difusió del projecte als col·legiats/des, a la pàgina web i revista del COPEC, i mitjans de comunicació i entitats afins, participant en els programes de ràdio  “Vida Verde” de Radio 4, “Amunt i Avall” de Com Ràdio, etc.

El COPEC ha participat en l’organització i difusió de la presentació en societat de la “Plataforma Educativa El Valor D”, amb la participació, a taula inaugural, de Josep M. Elias, president del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, conjuntament amb Lluis Font, Secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament i Manel Farré, director de la Fundació Jesús Serra.

La Fundació Jesús Serra, promotora del projecte, treballa per a la construcció d’una societat solidària, més desenvolupada i en la que prevalguin valors com la iniciativa, l’esforç, la sana competitivitat, la generositat i la millora continua. Opera en diferents àrees, concedeix beques per a estudis de doctorat i participa en patrocinis de tot tipus alhora que impulsa i col·labora en projectes d’acció social molt diversa.

Tant la Fundació Jesús Serra com el Col·legi de Pedagogs de Catalunya tenen un objectiu comú en aquest projecte: la transmissió de valors. La plataforma creada és l’inici d’un projecte amb objectius que ambdues entitats es proposen i que permetrà abordar pedagògicament els valors des de totes les seves vessants, valors que són fonamentals per a esdevenir una societat més justa.

Aquesta aposta comú les agermana en una característica que comparteixen: són entitats en valor, reconegudes pel mateix projecte  “El valor de... las cosas”.


Data de publicació: 9/7/2012