Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Josep M. Ainaud de Lasarte<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > > >

Josep M. Ainaud de Lasarte

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Institucional > Josep M. Ainaud de Lasarte<br>


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, es fa ressò de la mort de Josep Maria Ainaud de Lasarte (1925-2012), fill del pedagog Manuel Ainaud, historiador i advocat que fou un prohom compromès amb la política, la cultura i amb Catalunya.

Com a persona compromesa que va ser, participà en el teixit cultural i social català, com Òmnium Cultural, Fundació Lluís Carulla, Fundació Joan Maragall, Fundació Maria Aurèlia Capmany, Fundació Carles Pi i Sunyer, Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Ateneu Enciclopèdic Popular, Amics de l'Institut Escola, entre d’altres.


La seva tasca com a historiador, polític i promotor cultural, ha estat reconeguda durant la seva trajectòria amb premis com Premi Alós Moner de l'Institut d'Estudis Catalans (1970), Premi Reynals de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (1972), Premi d'Honor Lluís Carulla (1994), medalla President Macià de la Generalitat de Catalunya (2000), Medalla d'Honor de la Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona (2006) i Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (2012)

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Institucional > Josep M. Ainaud de Lasarte<br>

Josep Maria Ainaud de Lasarte, membre de la Societat Catalana de Pedagogia, tot i no ser pedagog en el seu mestratge va lluitar per molts dels valors que en són comuns a la pedagogia i a l’educació.

De la seva extensa obra literària, destaquem Mestres que han fet Catalunya, de l’any 2001, publicat per Editorial Mediterrània, obra de la què se’n pot llegir la ressenya de Salvador Domènech, doctor en pedagogia i amic personal de'n Josep M. Ainaud.


Breu biografia Josep M. Ainaud de Lasarte >>>

Entrevistes de l’Associació Memòria i Història de Manresa >>>

Comunicat del president Mas >>>

Un amic i un Mestre El Punt Avui 11-8-2012 >>>


Data de publicació: 11/8/2012