Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Fites Any Europeu de l’Envelliment Actiu: només pel 2012?<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Fites Any Europeu de l’Envelliment Actiu: només pel 2012?

Com sabeu, aquest any se celebra l’Any Europeu de l’Envelliment actiu i la Solidaritat entre Generacions,  amb l’objectiu de generar respostes a l’envelliment de la població de la UE, al que la Vocalia de Gent Gran del COPEC, s’hi ha adherit mitjançant el Compromís compartit per continuar avançant més enllà del 2012impulsat pel Consell Assessor de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona.

El Grup de Treball Gent Gran del COPEC, no desitja que aquestes fites de l’any europeu caduquin en el 2012, per això des de la seva creació, any 2004 treballa perquè això, dia a dia, sigui una realitat.

Les persones grans són i han de ser ciutadans actius, tenen dret a transmetre els seus coneixements de vida i a participar en la seva comunitat. Si a causa de les seves limitacions,  en el seu desenvolupament integral això no pot ser,  els/les professionals que treballem en i per la gent gran, Pedagogs/gues i Psicopedagogs/gues  ho hem de potenciar i facilitar en la mesura de les seves possibilitats.

Per tot això, Pedagogs/gues i Psicopedagogs/gues, us encoratjo amb el vostre treball professional quotidià a què aquest any 2012 no només sigui  l’Any Europeu de l’Envelliment actiu i la Solidaritat entre Generacions, sinó que ho sigui tots els anys.

Probablement molts de vosaltres heu fet possible, a nivell personal i professional que les fites d’aquest any 2012 s’estiguin complint, des de fa anys, pel col·lectiu de la gent gran. Segur que penseu, igual que nosaltres com a membres dels  Grup de Treball Gent Gran del COPEC que aquestes fites  no han de tenir caducitat.

És per això que sol·licitem la vostra col·laboració per a donar visibilitat a materials, activitats i altres accions, que des del vostre entorn personal i/o professional hagueu impulsat, creat i/o col·laborat.  Mitjançant els espais de difusió i participació del Grup de Treball de Gent Gran del COPEC es pot fer difusió i donar-los a conèixer.

També us animem a què formeu part d’aquest Grup de Treball de Gent Gran, participant activament o fent col·laboracions puntuals, d’acord amb els vostres interessos personals i professionals i les vostres disponibilitats. Participació que pot ser presencial o virtual mitjançant el Fòrum de Gent Gran, al que teniu accés tots i totes els/les que heu manifestat interès per l’àmbit de la gent gran.

Per últim us presentem el material LA PEDAGOGIA EN L’ÀMBIT DE LA GERONTOLOGIA que, d’acord amb el vostre coneixement i interessos professionals ens agradaria poguéssiu analitzar i enviar les vostres aportacions i suggeriments, que esperem fins al 30 de novembre, a. Temes de debat del GT de Gent Gran

Per a qualsevol qüestió, aclariment i/o comentari poseu-vos en contacte amb el Grup de Treball de Gent Gran o feu-lo mitjançant el Fòrum del Grup de Treball de Gent Gran

 

Pilar Roca Uriol
Vocal de la Junta de Govern
Coordinadora del Grup de Treball Gent Gran.

Data de publicació: 23/8/2012