Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP: <I>L´Artesania de la Comunicació</I><BR> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > > >

NdP: L'Artesania de la Comunicació

Per fi surt a la llum un llibre que evidencia les estratègies bàsiques de comunicació amb infants d’una manera natural i harmònica:                   “L’Artesania de la Comunicació. Diàleg, escolta i llenguatge a l’etapa 0-6" de na Isabel Ferrer Serrahima

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Institucional > NdP: <I>L´Artesania de la Comunicació</I><BR>


La seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya ha quedat petita davant el nombrós públic constituït per professionals de la pedagogia i de l’educació i admiradors/des de la figura personal i professional de l'autora, així ha quedat palès en l’emotiu torn obert de paraules que, Isabel Ferrer, ha ofert als assistents.      


 

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Institucional > NdP: <I>L´Artesania de la Comunicació</I><BR>Després d’una preobertura musical amb el Quartet de Clarinets de l'escola Oriol Martorell (Barcelona), dirigits per Joaquim Tafalla, en Josep Maria Elias, President del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, ha obert l’acte com amfitrió agraint a l’autora que presentés el seu llibre al COPEC, fent palès que estem davant una obra de gran nivell i molt esperada, que demostra l’abast professional de la pedagogia mes enllà de l’escola: “...la docència és pedagogia, però la pedagogia no és només docència”.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Institucional > NdP: <I>L´Artesania de la Comunicació</I><BR>


Na Cinta Vidal, cap d'edicions de l'Editorial Graó, ha explicat la trajectòria de l'editorial i la necessitat que havien detectat en l'existència d'un llibre que abordés la comunicació amb infants donant resposta a les inquietuds dels professionals i dels pares, que dia a dia interactúen amb infants de 0 a 6 anys. 

En la glossa que la periodista Mònica Terribas ha fet a “L’artesania de la Comunicació”  ha dedicat emotives paraules a l’autora i al vincle que les uneix. Fent especial esment a fragments del llibre sobre què s’ha de fer i què no s’ha de fer a l’hora de comunicar-se amb els infants, consells que considera cabdals per la comunicació entre els adults en un moment en què les es multipliquen les barreres i limitacions per a què les persones puguin comunicar-se: “ l’art de la comunicació és poder estar en comunió amb l’altre per dialogar mirant-se als ulls”.

L’autora, Isabel Ferrer Serrahima, després dels agraïments , ha explicat com el món emocional i afectiu, les vivències quotidianes i la manera com els adults interactuen i acompanyen el procés de cada infant són factors fonamentals per afavorir el millor desenvolupament de les seves competències comunicatives i lingüístiques, argumentant que el professional, el pare, la mare..., en aquesta etapa educativa ha de ser un autèntic artesà de la comunicació, que aculli, acompanyi, nodreixi i sostingui el procés de tots i cada un dels infants. Ha explicat que l'artesania de la comunicació reposa en el plaer i la disponibilitat cap a la relació personal, en el diàleg, en una veritable escolta i en l'ús precís i acurat de recursos relacionats amb els àmbits del pensament verbal, de la veu i de la parla. Isabel Ferrer, acaba la seva emotiva i extraordinària intervenció dient: “... el llibre és un regal de part de tots els que tenen dificultats afegides per a comunicar-se a tots als infants i adults que no en tenen.”


 NdP - L'Artesania de la Comunicació >>>

Persona de contacte:
Conxi Reig i Sansó
Vocal de Promoció i Difusió
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
concepcio.reig@pedagogs.cat - T: 93.217.77.99
www.pedagogs.cat

____________________________________________________________________

Convocatòria de premsa

Descarregar-se convocatòria >>>

 

Amb motiu de la presentació del nou llibre d’Isabel Ferrer Serrahima L’artesania de la Comunicació. Diàleg, escolta i llenguatge a l’etapa 0-6.


Dia: Dijous 8 de novembre de 2012

Hora: 18:45h

Lloc: Seu del COPEC, Avda Mistral 20 bis, entresol 2.

Telèfon: 932.177.799

 

Intervindran:

·        Josep Maria Elias, president del Col·legi de Pedagogs de Catalunya

·        Cinta Vidal, cap d’edicions d’Editorial Graó

·        Mònica Terribas, periodista

·        Isabel Ferrer Serrahima, autora del llibre

 

L’esdeveniment finalitzarà amb un brindis entre els assistents

Aquest llibre aporta una nova mirada a com entendre i abordar la comunicació i el llenguatge en l'etapa 0-6 anys, la més cabdal en l'adquisició d'aquestes competències. Des d'una original perspectiva, l’autora ens parla de tots els infants: d'aquells per als quals parlar és un procés que flueix d'una manera natural i harmònica i d'aquells altres per als quals entendre i parlar els és més dificultós.

El món emocional i afectiu, les vivències quotidianes i la manera com els adults interactuen i acompanyen el procés de cada infant són factors fonamentals per afavorir el millor desenvolupament de les seves competències comunicatives i lingüístiques. Així, el professional d'aquesta etapa educativa ha de ser un autèntic artesà de la comunicació, que aculli, acompanyi, nodreixi i sostingui el procés de tots i cada un dels infants. L'artesania de la comunicació reposa en el plaer i la disponibilitat cap a la relació personal, en el diàleg, en una veritable escolta i en l'ús precís i acurat de recursos relacionats amb els àmbits del pensament verbal, de la veu i de la parla.

L'enfocament d'aquest llibre neix de la pràctica educativa i terapèutica i cap a ella s'adreça. Per aquest motiu el lector hi trobarà informació, reflexió i recursos pràctics. Elements, tots ells, que podrà incorporar de manera natural a la seva activitat professional.

 

Es prega confirmació

 

Persona de contacte:

Conxi Reig i Sansó

Vocal de Promoció i Difusió

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

www.pedagogs.cat

concepcio.reig@pedagogs.cat

T: 93.217.77.99

Com arribar al COPEC >>>>>


Descarregar-se convocatòria >>>


Data de publicació: 9/11/2012