Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP: La Intercol·legial rebutja la Llei de Taxes | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Intercol·legial Catalana

NdP: La Intercol·legial rebutja la Llei de Taxes

NOTA DE PREMSA

 

L’Associació Intercol·legial rebutja la Llei de taxes judicials

 

Davant de l’entrada en vigor de la Llei 10/2012, de 20 de novembre, per la qual es regulen determinades taxes en l’àmbit de l’Administració de Justícia, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya vol expressar el seu rebuig a aquesta Llei atès que suposarà un greu obstacle per a l’accés a la Justícia per part d’amplis sectors de la ciutadania.

 

La solució als problemes actuals de la Justícia no es pot aconseguir limitant l’accés dels ciutadans al dret a la tutela judicial, que és fonamental en un Estat social i democràtic de Dret.

 

D’altra banda, la situació s’agreuja a Catalunya perquè la Llei de taxes comporta una doble imposició ja que se suma a les taxes autonòmiques.

 

Per aquestes raons, l’Associació Intercol·legial demana la retirada de la Llei de taxes i proposa avançar en la resolució de les dificultats que afecten l’Administració de Justícia des del diàleg amb tots els sectors que hi participen i des d’una orientació social al servei de les persones.


Què és l’Associació Intercol∙legial


L’Associació Intercol∙legial, que representa més de 100 col∙legis professionals amb més de 150.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer fa un any amb la voluntat de reforçar la projecció social dels col∙legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col∙lectiu, independentment del sector al qual pertanyinData de publicació: 21/12/2012