Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Educació visual i plàstica desapareixen en la LOMCE<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Educació visual i plàstica desapareixen en la LOMCE

COL·LEGI DE DOCTORS I LLICENCIATS EN BELLES ARTS I PROFESSORS DE DIBUIX DE CATALUNYA


Companys/nyes:


Segons l'última versió de l'esborrany de la LOMCE, l'educació visual i plàstica desapareix totalment del mapa obligatori a l'ESO. Les Administracions Autonòmiques i els propis centres de secundària podran decidir si l'oferten o no.

Crec que aquest projecte extermina literalment l'educació visual i plàstica, i amb això retallaran per no dir amputaran el dret a rebre una educació que pot ser una opció de futur totalment vàlida per a un gran nombre d'alumnes. Posteriorment provocarà una pèrdua de matricula en els batxillerats artístics i possiblement en els estudis superiors de disseny i en els diferents graus universitaris.

Finalment, segur que molts professors/res de dibuix passaran a l'atur directament, i altres ni aconseguiran entrar a treballar com a docents. 

Cal una mobilització global, dels sindicats, les facultats no només les de Belles Arts, les Escoles d'Arts, els Museus, les Institucions i els empresaris del sector de la cultura, tot i que mentre el PP tingui la majoria que té al Congrés, crec que no hi haurà gaire cosa a fer. Però val la pena intentar-ho!

Sap molt greu treballar tant de temps perquè no se sap ben bé qui, que ha escrit o pensat aquest projecte que no té ni cap ni peus, en dos dies destrueixi el poc que tenim. 


Cal una reacció ràpida! Us demano que feu extensiu aquest correu a altres institucions i estaments que ens puguin donar suport i que protesteu enèrgicament davant el Ministeri d'Educació demanant una educació artística continuada i obligatòria al menys a l'educació primària i secundària obligatòria.

 

Salutacions cordials.

 

Antonio Aguirre

Degà de COLBACAT

 

BORRADOR LOMCE , APARTAT NOVETATS>>>

"Si la LOMCE s’aplica tal i como està ara...">>>


Data de publicació: 27/2/2013