Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Joc i Joguina: el dret a jugar<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > Grups de recerca del COPEC

Joc i Joguina: el dret a jugar

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > Joc i Joguina: el dret a jugar<br>


El proper dia 28 de maig se celebra el Dia Internacional del Joc, és una activitat educativa fonamental pel desenvolupament harmònic i integral dels infants i joves. Promou la creativitat,  el descobriment, la socialització i el joc cooperatiu. 

Aquest dia arreu del món, i a casa nostra, s’organitzen diferents activitats per a infants, i també per adults, per promoure i potenciar la importància del joc.

És una activitat primordial en la infància i adolescència, reconeguda en la CONVENCIÓ SOBRE ELS DRETS DE L’INFANT, promulgat per les Nacions Unides el 1989, que recull en l’Article 31:

“1. Els Estats membres reconeixen el dret de l'infant al descans i a l'esplai, al joc i a les activitats d'esbarjo adequades a la seva edat, i a participar lliurement en la vida cultural i les arts.

2. Els Estats membres han de respectar i promoure el dret de l'infant a participar plenament en la vida cultural i artística i han d'afavorir oportunitats de participació en activitats culturals, artístiques, recreatives i d'esplai.”

Enllaços relacionats amb el Dia Internacional del Joc:

Web del Dia del Joc>>>

IPA Espanya>>>

Data de publicació: 27/5/2013