Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El COPEC amb la lluita contra la pobresa | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

El COPEC amb la lluita contra la pobresa

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Actualitat > El COPEC amb la lluita contra la pobresa

Un any més, la Taula d’Entitats del Tercer Sector, organitza aquest acte Institucional amb motiu del Dia Internacional per a la Eradicació de la Pobresa, al que assisteix el president del COPEC, Josep Maria Elias.

L’acte compta amb les intervencions de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, Àngels Guiteras, presidenta de la Taula de Tercer Sector i Míriam Acebillo, presidenta de la Federació Catalana d’ONG pel Desenvolupament Pau i Drets humans.


El periodista de Catalunya Ràdio, Xavier Graset moderador del diàleg ‘La lluita contra la pobresa local i global avui a Catalunya'amb Josep Oliver, catedràtic d’Economia a la UAB i Gabriela Serra, membre d'Entrepobles i expresidenta de la FCONGD. L’acte conclou amb una actuació dels músics Jordi i Ferran Savall. 

El Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa ha estat observat cada any, a partir de 1993, des de la seva declaració per l'Assemblea General de les Nacions Unides, amb el propòsit de promoure major consciència sobre les necessitats per eradicar la pobresa i la indigència en tots els països, en particular en els països en desenvolupament, necessitat que s'ha convertit en una de les prioritats del desenvolupament.

En el marc de “Els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM)” de les Nacions Unides, a la Cimera del Mil·lenni (2000), els caps d'estat i de govern, es van comprometre a reduir a la meitat, fins a l'any 2015, el percentatge de les persones que viuen en la indigència, amb ingressos inferiors a $ 1 dòlar per dia. 

L’eradicació de la pobresa també és una prioritat de l’EUROPA 2020 com queda reflectit en un dels seus  objectius: “El risc de pobresa hauria de disminuir en 20 milions de persones“.

Al nostre país, el Pacte per a la lluita contra la pobresa presentat el 2012, és una altra de les estratègies per a fer front a aquesta xacra social que, a causa de la crisi, augmenta dia a dia.


Data de publicació: 17/10/2013