Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Presentació del COPEC als estudiants de Tarragona<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Universitats

Presentació del COPEC als estudiants de Tarragona

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Presentació del COPEC als estudiants de Tarragona<br>
El Col·legi de Pedagogs de Catalunya fou convidat, dimarts 1 d’octubre, per Jessica Casas, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili, per presentar el COPEC als estudiants de 2n del GRAU DE PEDAGOGIA.

 
Amb la ponència “El Col·legi professional com a referent dels pedagogs i pedagogues”, Rosa Rodríguez, vicepresidenta del COPEC, feu un primer recorregut endinsant-se en quina és la finalitat del Col·legi de Pedagogs, com s’estructura i quines són les seves funcions. Així com en la dimensió geogràfica del COPEC, la seva projecció a nivell nacional i internacional, en la relació institucional i la generació de coneixement per mitjà dels Grups de Treball.

 

La segona part la dedicà a parlar del perfil professional del pedagog/a definint: QUI ÉS, QUÈ FA i ON HO FA, en un passeig des dels seus grans àmbits d’actuació fins a analitzar llocs de treball concrets. Posant l’èmfasi en què s’ha de saber que el pedagog/a és l’arquitecte del fet educatiu i la seva actuació professional està present en els processos de canvi de persones, grups i comunitats, més enllà de decisions polítiques allunyades tant del món acadèmic com del professional.

 

Dos aspectes es van destacar durant el seminari: El paper important que Tarragona tingué en la creació del COPEC que per mitjà de l’impuls, compromís i tenacitat de moltes pedagogues i pedagogs tarragonins el Col·legi avui és una realitat. I que el primer pas per a gaudir del reconeixement social que es mereix la pedagogia és que tan els estudiants de pedagogia com els pedagogs i pedagogues han d’: ESTIMAR, DEFENSAR, DIFONDRE i VALORAR la PEDAGOGIA.
Data de publicació: 4/10/2013