Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com VI Congrés Internacional de Conflictologia i Pau<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

VI Congrés Internacional de Conflictologia i Pau

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Actualitat > VI Congrés Internacional de Conflictologia i Pau<br>El passat 3 i 4 d'octubre al Cosmocaixa es va celebrar el VI Congrés Internacional de Conflictologia i Pau de la UOC.

En aquest congrés es presentà i tractà els fonaments biològics dels conflictes humans i es treballarà diferents aspectes de la conflictologia en els debats i tallers.

 

El COPEC col·laborador del Congrés, fou representat per en Josep Armengol Medina, vocal de Mediació del Col·legi, participant en el Taller  “L'ofici de la conflictologia: professionals i àmbits d'actuació”. En aquest taller es va compartir la gestió del conflicte des de diferents mirades professionals: des de l’economia, l’advocacia, l’administració de finques, la sociologia i com no, des de la pedagogia. A través de casos exposats per cada ponent, es van visualitzar els matisos i aportacions de cada àmbit, així com la necessitat del treball en xarxa i de forma multidisciplinària en conflictes complexos, a més de la necessària complementarietat de les diferents disciplines en aquest àmbit.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Actualitat > VI Congrés Internacional de Conflictologia i Pau<br> Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Actualitat > VI Congrés Internacional de Conflictologia i Pau<br>

També van ser de molt interès tant les conferències com les experiències aportades per tots els i les  ponents del congrés, situant la conflictologia com un àmbit d’actuació que té com a fonament totes les ciències, alhora que engloba molts processos i tècniques de gestió de conflictes, en el qual les persones són les autèntiques protagonistes. Si bé la mediació i els seus processos formen part d’un àmbit concret de la gestió de conflictes, la conflictologia té un marc més ampli, pel que en temes de gestió del conflicte en l’àmbit social i comunitari sigui més adequat, ja que permet treballar amb més recursos i processos. Conflictòleg o mediador? Potser caldrà aprofundir més en la conflictologia.

Previ al Congrés, Josep Armengol Medina col·laborà en el llibre electrònic “L’ofici de la conflictologia”, que editarà properament la UOC i que té com a objectiu la divulgació de la importància del conflicte en les diferents professions i les competències, funcions, rols i accions dels qui hi exerceixen. Josep Armengol aportà la visió del pedagog/a i del psicopedagog/a en l’àmbit de la Mediació i la Resolució de Conflictes.

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya considera de vital importància per la professió pedagògica la col·laboració i complicitats entre l’àmbit acadèmic i l’àmbit professional i agraeix a la Universitat Oberta de Catalunya que hagin comptat amb el COPEC per col·laborar, tant en la publicació del llibre com en el Congrés.


Data de publicació: 26/10/2013