Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com La Pedagogia Social al IV Congrés del Tercer Sector<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

La Pedagogia Social al IV Congrés del Tercer Sector

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > La Pedagogia Social al IV Congrés del Tercer Sector<br>Els dies 27 i 28 de novembre al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, s’ha celebrat el IV Congrés del Tercer Sector Social, organitzat per la Taula del Tercer Sector, institució que agrupa prop de 4.000 entitats socials no lucratives de Catalunya que actuen en l'àmbit social: associacions, fundacions, cooperatives d'iniciativa social i empreses d'inserció. I amb la què hi col·laboren estretament els col·legis professionals del sector social, entre els que està el Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

El  Tercer Sector Social de Catalunya té un important paper en la cohesió social del país, per les actuacions que, des de les entitats socials, es fa en defensa de les persones més vulnerables envers un model de societat més just i equitatiu.

Valors abastament compartits per la pedagogia en un camp molt ampli d'acció que és necessari abordar des de les seves especificitats, acotant i identificant les intervencions pedagògiques per poder-les analitzar, generar coneixement i, si escau, reivindicar. Accions que promou el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, mitjançant el Grup de Treball de la Vocalia de Pedagogia Social, liderat per Montserrat Juanpere, tenint com a finalitat investigar, innovar i promoure l'especialitat professional. El Grup de Treball de Pedagogia Social, entén la Pedagogia Social com la disciplina pedagògica des de la qual es treballa, teòrica i pràcticament, en les complexes fronteres de la inclusió i l'exclusió de persones de totes les edats, creences i cultures.

En aquesta edició, el COPEC ha estat present en la Mostra d’Entitats del Congrés, com a Sectorial d’Acció social, Ensenyament i Humanitats de l’Associació Intercol·legial Catalana, compartint espai amb els Col·legis Professionals de l’àmbit, CEESC, COPC I TASC. En l’estand de la Mostra, han col·laborat dos alumnes de Pedagogia afiliats al COPEC: Rafael González de la UNED i Mireia Cruz de la UAB, que estan realitzant el seu Pràcticum al Grup de Treball de Superdotació i Altes Capacitats i al Grup de Treball de Pedagogia Social, respectivament. La seva funció ha estat la difusió del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, informant sobre els seus objectius, camps professionals de la pedagogia, espais de participació, serveis als col·legiats, etc., amb especial esment a la Pedagogia Social amb la finalitat de donar visibilitat a la professió i als objectius.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > La Pedagogia Social al IV Congrés del Tercer Sector<br>


El IV Congrés del Tercer Sector Social conclou amb la lectura del Manifest Institucional del Tercer Sector, en el què ha estat present el president del COPEC Josep M. Elias, on s’han exposat les conclusions dels dos dies de Congrés, les propostes per a la societat civil i les demandes pels governants polítics.


Data de publicació: 29/11/2013