Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Confidencialitat en la Intervenció social: recomanacions<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Confidencialitat en la Intervenció social: recomanacions

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Actualitat > Confidencialitat en la Intervenció social: recomanacions<br>

 

Qui és el legítim propietari de la informació social de les persones que atenem?

 

Amb qui podem compartir la informació els professionals de la intervenció social?

 

Podem demanar informació a altres professionals per a valorar una persona que atenem sense que aquesta ho sàpiga?

 

Hi ha situacions límits o extremes que poden justificar lliurar informació confidencial d’una persona que atenem a tercers?

 

Si us heu plantejat aquestes i altres qüestions en el vostre treball diari en l’atenció social, o heu compartit aquestes delicades decisions que afecten el deure de secret professional i la confidencialitat, i cada nova situació us torna a generar dubte, aquest document us pot ser de molta utilitat. Perquè és veritat que el dia a dia ens repta a revisar el nostre fer, el nostre saber. I el que ahir era una pràctica habitual, avui valorem que no salvaguarda adequadament la confiança que ens ha fet qui atenem.

 

El coneixement professional, la bona pràctica, i el respecte i la dignitat de les persones a qui atenem són la condició imprescindible, però a vegades no suficient per a identificar la millor alternativa en l’ús de la informació tot preservant la confiança que ens han fet.

 

El Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya ha editat un document elaborat conjuntament amb els col·legis professionals que desenvolupem la intervenció en l’àmbit social.

 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya participa en el Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i dues de les nostres vocals han col·laborat en la seva redacció: Montserrat Juanpere, vocal de Pedagogia Social i Carme Lloreta, vocal de Salut.

 

A les vostres mans teniu el resultat: La confidencialitat en la intervenció social: recomanacions del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

 

Esperem que us sigui d’utilitat en la pràctica diària a l’hora de prendre decisions tot tenint en compte la perspectiva ètica.

 

>> Descarregueu-vos el document en pdf

 

 

Data de publicació: 2/12/2013