Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El COPEC amb RRHH de l’Ajuntament de BCN<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

El COPEC amb RRHH de l’Ajuntament de BCN

Rosa Rodríguez, vicepresidenta, i M. Concepció Torres, secretària de la junta de govern, delegades pel president del Col·legi de Pedagogs, rebudes dilluns passat, pel Director de Recursos Humans i Organització de l’Ajuntament de Barcelona, en una cordial trobada en què s’ha parlat del pedagog/a en el si d’aquesta organització municipal.

En aquesta reunió, el COPEC ha posat sobre la taula el perfil del pedagog/a en l’àmbit social i cultural, arran de dues convocatòries de promoció interna promogudes per l’Ajuntament, aquest estiu, en què no es preveia que els titulats en pedagogia de l’Ajuntament s’hi poguessin presentar, convocatòries a les què el COPEC va presentar les seves consideracions oportunament.

L’Ajuntament, per la seva banda, ha explicat que s’està elaborant el nou Catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament de Barcelona el qual forma part del Servei d’Ordenació Municipal aprovat el 2012 i modificat el juliol d’aquest any. L’estructura d’aquest nou sistema es basa en les característiques i funcions i en el seu àmbit funcional, tenint com a eix la família professional a la què pertany. Dins d’aquest Catàleg està previst que s’inclogui el Titulat Superior en Pedagogia.

El Director de RRHH ha explicat que actualment els pedagogs/gues queden contemplats en els Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència, tot i que, també hi ha pedagogs en l’àmbit de recursos humans, formació i gestió, que comparteixen amb titulats d’altres disciplines. Els pedagogs/gues dels EAIA estan ubicats en la família professional de Serveis Educatius i s’està treballant per a canviar la seva adscripció a la família professional de Serveis Socials per facilitar l’accés a la promoció interna d’aquest àmbit.

S’han debatut abastament la presència del pedagog/a en la Cartera de Serveis Socials i la seva presència en els Serveis Socials especialitzats. El COPEC ha fet lliurament d’un dossier sobre el rol del pedagog en l’àmbit social. A més dels dos últims números de la revista EIX i el llibre de Besalú i Feu (2009) “Pedagogia: professionals de l’educació i la cultura”

La impressió per part del COPEC ha estat positiva, així com les expectatives de què el Pedagog assoleixi el nom dins dels Tècnics Superiors de l’Ajuntament de Barcelona, i que quedin adscrits a la família professional de Serveis Socials, per a què a més dels equips dels EAIA puguin optar per altres llocs de treball previstos a la Cartera de Servei Socials. Caldrà esperar a l’aprovació definitiva del Catàleg per veure si les expectatives que han transmès des de l’Àrea de RRHH i Organització es compleixen.

Data de publicació: 13/12/2013