Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Conveni Ajuntament de Barcelona-COPEC<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > > Convenis i acords de col·laboració

Conveni Ajuntament de Barcelona-COPEC

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Conveni Ajuntament de Barcelona-COPEC<br>

SIGNATURA DE CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA I EL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA

La Comissionada de Gent Gran de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpció Roset i el President del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Josep M. Elias, acompanyat de la Vocal de Gent Gran, Pilar Roca, van signar un conveni de col·laboració el passat dilluns 16 de desembre.Aquest conveni neix amb la voluntat d’acordar mesures pedagògiques específiques a favor del col·lectiu de la gent gran, llurs famílies i entitats relacionades amb el col·lectiu. Ambdues institucions consideren que la seva veu i la seva experiència de vida és un plus, que ha de ser compartit amb la societat on viuen, i que s’han d’impulsar mesures per a promoure la visibilitat de la gent gran.

Des de la perspectiva pedagògica, es considera que s’ha de promoure l’autonomia de les persones en situació de dependència, pel que cal que hagi un canvi de paradigma en les actuacions, centrant la intervenció a partir del potencial de capacitats de la gent gran, amb l’objectiu de fomentar una vida activa en el si de la seva comunitat.

Barcelona, l’any 2014, és candidata a convertir-se en la Capital Europea del Voluntariat. Aquest fet pel col·lectiu de la gent gran,  com a ciutadans, és una oportunitat més de col·laborar en projectes ciutadans on podran expressar  la seva il·lusió i voluntat de compartir els seu temps i  la seva experiència vital amb altres ciutadans.

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, com a corporació catalana, comparteix aquest lideratge a nivell europeu i aquest conveni és un camí més que pot afavorir que els ciutadans participin més activament en la seva comunitat.

El president del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, expressa la seva satisfacció per la confiança que deposita l’Ajuntament de Barcelona en pedagogs i psicopedagogs al posar en marxa aquest conveni de col·laboració.


Data de publicació: 18/12/2013