Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com REBUIG A LA INTERLOCUTÒRIA DEL TSJC CONTRA LA LEC I EL CATALÀ<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

REBUIG A LA INTERLOCUTÒRIA DEL TSJC CONTRA LA LEC I EL CATALÀ

MANIFEST DEL COPEC PER LA RESOLUCIÓ DEL TSJC

 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya posa de manifest el seu rebuig a la Interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a una quota del 25% de llengua castellana a les escoles catalanes, en tant que:

 

  • És un greuge al model d’immersió lingüístic català que durant més de 30 anys ha demostrat que és un model integrador per a infants i adolescents que estudien a Catalunya, sigui quina sigui la seva llengua.
  • La imposició suposa un canvi de model que ataca la Llei d’Educació de Catalunya, emparant-se en disquisicions polítiques que res tenen a veure amb raons pedagògiques
  • Un cop més, s’envaeixen les competències que la Generalitat de Catalunya té en matèria d’educació, entrant a legislar directament en els Centres Educatius en un afer que hauria de resoldre’s entre el govern de l’Estat i el govern de la Generalitat.
  • És inadmissible que un mandat judicial contra l’Ensenyament a Catalunya recaigui damunt de la direcció dels Centres, judicialitzant directament als professionals de l’educació i posant-los en una situació d’indefensió.

 

Davant de tot això el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, ens solidaritzem amb els Centres Educatius afectats per aquesta Interlocutòria: Mare de Déu del Roser de Barcelona; Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles; Escolàpies de Sabadell; Escola Pia de Sarrià de Barcelona i Col·legi Bonaventura de Vilanova i la Geltrú. I ens posem a la seva disposició en allò que hagin de menester i estigui al nostre abast.

 

Així mateix el Col·legi de Pedagogs de Catalunya insta, i en dóna tot el seu suport, al Departament d’Ensenyament i al Govern de la Generalitat, per a què emprenguin, per totes les vies possibles, totes les mesures que estiguin al seu abast per a què la Llei d’Educació de Catalunya i el Model Lingüístic Català, no es vegin vulnerats.


RESSÒ DEL MANIFEST ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

VILAWEB (5/2/2014) El Col·legi de Pedagogs, contra la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a les aules

ACN (5/2/2014) El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, contra la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a les aules


EL PUNT AVUI (5/2/2014) El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, contra la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a les aules


RESSÒ DE LA INTERLOCUTÒRIA

Somescola.cat fa una crida a defensar la immersió lingüística davant els atacs judicials (31/1/2014)

La Vanguardia (31/01/2014)  El TSJC fixa l'ús del castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes en un 25%

ARA (31/01/2014) La llengua i el model educatiu no s'han de decidir per via judicial

El Periódico (31/01/2014) Recurs del Govern contra la decisió del TSJC d'imposar un 25% de castellà en algunes aules

VILAWEB (03/02/2013) El recurs al TSJC per la interlocutòria contra la immersió es presentarà divendres

VILAWEB (05/02/2013) El Col·legi de Pedagogs, contra la interlocutòria del TSJC sobre castellà a les aules

EL PUNT AVUI (5/2/2014): El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, contra la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a les aules 
 
ACN (5/2/2014): El Col·legi d Pedagogs de Catalunya, contra la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a les aules

 
Data de publicació: 3/2/2014