Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Rosa Gairal Llaveria: pedagoga i actriu | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Pedagogs/gues referents

Rosa Gairal Llaveria: pedagoga i actriu

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > Rosa Gairal Llaveria: pedagoga i actriu Ha mort, als 75 anys, la pedagoga Rosa Gairal Llaveria, nomenada Filla Predilecta per l’Ajuntament de Tarragona el 2003. També, el passat mes de març, el Consistori de Tarragona li dedicà un Punt de Llibre en el marc dels actes del Dia de la Dona a la ciutat.


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya vol afegir-se al dol per la pèrdua de la pedagoga, que vinculada amb la pedagogia, va ser impulsora del Moviment de Renovació Pedagògica del Camp de Tarragona i formà part de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

 

"ROSA GAIRAL

Ensenyant aprenc. Assedegada de set, camine immensament per arribar a un riu que, a dins meu, ja existeix. Sender entre senders, a l’edat on tot semblaria hivern, sé que cada bosc és un desert i jo he après, jo he après a néixer manantials verds. De mi sóc laberint i aljub a camp obert. I, d'estius plena, encara no en tinc prou! La vida és un pou i la visc sencera. Ensenyant m'aprenc".

Josep Porcar. Poeta valencià

 

La pedagoga, a banda, també era actriu i va ser una de les creadores de la companyia 45RPM i, com a millor actriu de repartiment, va guanyar el premi Vila d’Arenys de Mar, l’any 2009.


Facebook del Grup de Mestres del Priorat

Mor l'actriu i pedagoga, Rosa Gairal - Tarragona Ràdio, 31/8/14
Mor l'actriu i pedagoga, Rosa Gairal- Tarragona 21, 31/08/14

Data de publicació: 3/9/2014