Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CADENA SER - Victòria Gòmez Serés: ´El suïcidi juvenil´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

CADENA SER - Victòria Gòmez Serés: "El suïcidi juvenil"

CADENA SER - Programa Llàpis de Memòria "El suïcidi juvenil" 07/08/2014

El suïcidi juvenil, que tot i ser testimonial és una de les causes de mort entre els joves a Catalunya

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > CADENA SER - Victòria Gòmez Serés: "El suïcidi juvenil"


VICTÒRIA GÓMEZ
Vicepresidenta


“Els adolescents experimenten forts sentiments d’estrès, confusió, dubtes sobre si mateixos, voler tenir èxit, voler ser acceptats al grup... això fa que en algun moment pugui tenir una autoestima baixa o un principi de depressió i això és el que des de l’escola s’ha d’observar. Els senyals visibles poden ser canvis en els hàbits de menjar i dormir, baix rendiment escolar, manca d’afecció en les seves distraccions, un recurs a l’alcohol o a la drogoaddicció, (...) falta d’integració al grup...”

 “Moltes coses no passen a l’escola. Tant l’aula com el Centre Escolar és un ecosistema i per tant hi ha una gran complexitat, però avui dia aquesta complexitat es veu augmentada per les xarxes socials. (...) trobem conflictes a l’aula, els percebem però no en sabem la causa, hem d’anar buscant i la trobem al facebook d’ahir, al twitter d’ahir, el whatsApps d’abans d’ahir... L’objectiu del jove és caure bé, ser el centre d’atenció, tenir una xarxa d’amics, ser el líder... per tant en el moment en què algú li està posant traves per mitjà de les xarxes socials se’n recent la seva autoestima i autoimatge.”

“Des de l’inici de la Secundària (...), és molt important la tutoria on el mestre/professor parli amb l’alumne que s’hi bolqui, que hagi empatia (...). Si estem parlant d’assetjament escolar hi ha programes sobre mediació entre iguals en els IES que dona molt bon resultat. També, evidentment,  posar-se en contacte amb la família i amb l’EAP”

Data de publicació: 7/8/2014