Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC a la inauguració del nou curs acadèmic de la UDG<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Universitats

COPEC a la inauguració del nou curs acadèmic de la UDG

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > COPEC a la inauguració del nou curs acadèmic de la UDG<br>


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, representat per Marta Pagès Vocal de GIRONA, ha assistit convidat a l'acte inaugural del curs acadèmic 2014-2015 de la Universitat de Girona (UDG). L'acte ha tingut lloc aquest passat 16 de setembre a l'Aula Magna Modest Prats.

 
Un acte emotiu, diferent i participatiu, el qual ha tingut com a principal innovació, la participació, expressió i representativitat de la comunitat d'estudiants, el PDI i el PAS amb la finalitat de donar ressò i veu a tots els representants que formen la universitat.

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > COPEC a la inauguració del nou curs acadèmic de la UDG<br>


La lliçó inaugural l'ha formulat el pedagog i professor de Pedagogia de la UDG, el Dr. Xavier Besalú, que amb un discurs crític i reflexiu ha descrit històricament els diferents escenaris de les institucions educatives i de l'educació al llarg de diferents dècades fins al dia d'avui, donant una rellevant significació a la funció de la universitat en el moment actual en què la ciutadania i la universitat pública es troben.

 

En la seva lliçó inaugural amb el nom de “La lluita pel significat: redibuixar el terreny de joc”, ha conclòs el seu discurs recordant l'actitud, vocació i progrés de significatius pedagogs catalans de finals del S. XX com Josep Pallach, Marta Mata i Joaquim Franch els quals són una referència a seguir i a considerar a la nostra societat, al nostra sistema educatiu i institucions educatives per la seva pedagogia crítica.

 

En l'acte també ha participat el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, el Sr. Antoni Castellà, el qual ha expressat les dificultats en els darrers anys amb què s'han trobat les universitats catalanes a partir de les retallades econòmiques i ha volgut destacar, l'esforç que han fet per a no minvar la qualitat de l'ensenyament.

 

El rector de la UDG, el Dr. Sergi Bonet també ha volgut fer èmfasi en la necessitat d'oferir una universitat que consagri la igualtat d'oportunitats tant econòmicament com social. També ha referit en el seu discurs, la necessitat de vetllar per la diversitat, el compromís social i la qualitat de la universitat pública.

 

Un acte especial i participatiu on el COPEC ha volgut assistir amb la principal finalitat de mostrar el seu compromís amb la universitat, l'educació i la pedagogia.


Data de publicació: 17/9/2014