Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Carme Barba: mestra i pedagoga digital | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Pedagogs/gues referents

Carme Barba: mestra i pedagoga digital

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > Carme Barba: mestra i pedagoga digitalLa matinada del 17 de setembre ha mort, a Barcelona, a l'edat de 68 anys, la pedagoga i mestra Carme Barba i Corominas, cofundadora de l'Associació Catalana de Webquest i impulsora de la formació del professorat i de l'alumnat en la cultura digital. Es va distingir per la seva passió en la recerca en innovació permanent en l'àmbit pedagògic.


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya vol afegir-se al dol per la pèrdua de la pedagoga i mestra Carme Barba.A continuació es nomenen algunes de les seves col·laboracions i publicacions:


Reconeixement a la seva persona per un grup de companys i companyes de treball, a Nació Digital

"Aquesta matinada la Carme ha marxat entremig de trons i llampecs"
Carme Barba ens ha deixat una bona empremta en la seva llarga trajectòria com a mestra i especialment com a innovadora en l'àmbit pedagògic. En aquest sentit ha estat un exemple a seguir en el món educatiu. Carme estimava l'escola i encoratjava als mestres a cercar les millors metodologies educatives, l'essència de les quals era compartir la il·lusió per aprendre amb els nens i nenes, als quals estimava per damunt de tot. Va ser cofundadora de l'Associació Catalana de Webquest. Una Webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utiliza principalment recursos d'Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats. Va portar el seu preuat missatge, les webquestes, les intel·ligències múltiples i les Competències Bàsiques arreu de Catalunya i d'Espanya. Recordarem Carme Barba per la seva generositat, humanitat i per la seva entrega al servei de l'educació. "Els alumnes han de construir el seu coneixement", deia Carme Barba. Una gran mestra, una gran persona. Una gran pedagoga.
17 de setembre de 2014.


Data de publicació: 17/9/2014