Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Carme Barba: maestra y pedagoga digital | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICIO

Carme Barba: maestra y pedagoga digital

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Colegio > Carme Barba: maestra y pedagoga digitalLa madrugada del 17 de septiembre ha muerto, en Barcelona, a la edad de 68 años, la pedagoga y maestra Carme Barba i Corominas, cofundadora de la Associació Catalana de Webquest e impulsora de la formación del profesorado y del alumnado en la cultura digital. Se distinguió por su pasión en la investigación en innovación permanente en el ámbito pedagógico.


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya quiere añadirse al duelo por la pérdida de la pedagoga y maestra Carme Barba.A continuación se nombran algunas de sus colaboraciones y publicaciones:


Reconocimiento a su persona por un grupo de compañeros y compañeras de trabajo, en Nació Digital

"Aquesta matinada la Carme ha marxat entremig de trons i llampecs"
Carme Barba ens ha deixat una bona empremta en la seva llarga trajectòria com a mestra i especialment com a innovadora en l'àmbit pedagògic. En aquest sentit ha estat un exemple a seguir en el món educatiu. Carme estimava l'escola i encoratjava als mestres a cercar les millors metodologies educatives, l'essència de les quals era compartir la il·lusió per aprendre amb els nens i nenes, als quals estimava per damunt de tot. Va ser cofundadora de l'Associació Catalana de Webquest. Una Webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utiliza principalment recursos d'Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats. Va portar el seu preuat missatge, les webquestes, les intel·ligències múltiples i les Competències Bàsiques arreu de Catalunya i d'Espanya. Recordarem Carme Barba per la seva generositat, humanitat i per la seva entrega al servei de l'educació. "Els alumnes han de construir el seu coneixement", deia Carme Barba. Una gran mestra, una gran persona. Una gran pedagoga.
17 de setembre de 2014.


Fecha de publicación: 17/9/2014