Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El COPEC convidat al Màster de Mediació Comunitària a l’IGOP<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca > GR Mediació

El COPEC convidat al Màster de Mediació Comunitària a l’IGOP

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), fou convidat en la Taula-Debat de col·legis professionals en la inauguració del Màster Interuniversitari de Polítiques Socials i Mediació Comunitària (UAB, UB, UdL, UdG, UVic, URV), que es feu a l’Institut de Governs i Polítiques Públiques de Barcelona (IGOP) el passat 13 d’octubre de 2014.

 

En representació del COPEC va participar en Josep Armengol Medina, mediador i responsable de l’Àrea de Mediació del Col·legi, conjuntament amb el Col·legi de Politòlegs i Sociolegs de Catalunya i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. 

 

Debat on es va abordar els principals reptes que afronta avui l’acció de la política social i quin paper es valora que té, o pot arribar a tenir, la mediació per afrontar situacions de conflicte comunitari, coincidint en què la mediació i la gestió alternativa (o col·laborativa) de conflictes és una acció social, que hauria de formar part de moltes polítiques socials.

 

En Josep Armengol ho va justificar visualitzant casos concrets en els que la mediació empodera a les persones, corresponsabilitza i fa pedagogia de la gestió col·laborativa de conflictes. És sensible a les necessitats de les persones, dóna veu a les mateixes i afavoreix la coconstrucció d’alternatives, possibilitant la interacció entre les persones des d’un nou marc, on el conflicte és una ocasió de canvi, de millora de relacions i de coneixement mutu. Retorna a les persones el seu poder de decisió en els seus conflictes, i fa pedagogia del diàleg i del reconeixement de l’altre. Per tant, hauria de formar part de les polítiques socials, ja que és una clara acció social de treball amb al comunitat.

 

També va animar als alumnes a aprofitar al màxim la formació per anar omplint la seva caixa d’eines, que més endavant la poden necessitar en el treball en mediació i gestió col·laborativa de conflictes. Va ser un grat retrobament en el mateix marc que fa set anys va iniciar la seva pròpia formació, i va respondre que sí, que la formació rebuda li ha permès desenvolupar professionalment la seva tasca en aquest àmbit.

 

El debat final amb alumnes i professors del Màster va acabar d’arrodonir en un acte inaugural al qué el Col·legi de Pedagogs vol agrair als organitzadors haver estat convidat a participar. Una molt bona oportunitat de compartir formació i professió i per a la visibilització de la Pedagogia en l’àmbit d'actuació de la Mediació.


Data de publicació: 22/10/2014