Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com RÀDIO 4- Victòria Gómez Serés: ´Recomanacions als pares per escollir joguines´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

RÀDIO 4- Victòria Gómez Serés: "Recomanacions als pares per escollir joguines"

RÀDIO 4 - Amics i coneguts. Recomanacions als pares per escollir joguines. 16/11/2014

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > RÀDIO 4- Victòria Gómez Serés: "Recomanacions als pares per escollir joguines"

Victòria Gómez Serés
Vicepresidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Ràdio 4: Amics i coneguts, 1a hora - minut 15:45 al minut 20:45

(...) Els experts recomanen assessorar-se a l'hora d'escollir una joguina ja que l'elecció d'una o altra té una paper fonamental en el creixement i desenvolupament dels nostres fills:

"El joc el que fa es desenvolupar, no solament la seva part psicomotriu, sinó també la seva intel·ligència i la seva creativitat, per tant, alhora de fer aquesta elecció sí que hauríem de veure que aquests jocs desenvolupen la intel·ligència, l'enginy, la part verbal, la part psicomotriu i en especial, també, la part social dels infants, perquè aquests han d'aprendre a guanyar i perdre dintre dels seus jocs i de les seves relacions socials." (...)

"Les joguines tecnològiques les han de tenir els nostres infants i han de poder disposar o jugar amb la tablet del pare o de la mare, o amb les videoconsoles... perquè hi ha jocs que estan molt bé, però sempre amb un temps prudent i combinat amb altres joguines de caire més social, perquè tots els jocs de pantalla porten a la passivitat i a l'aïllament de l'infant. Per tant això ho hem de combinar amb altres activitats.

"Quant a les festes nadalenques ens estem deixant portar per a una societat molt materialista, per tant, sembla que els nostres fills estaran més contents i ens guanyarem més la seva estimació a partir dels regals, i això des del punt de vista pedagògic és un error. Els nostres fills el que volen és gaudir amb els seus pares. En realitat, el que necessiten i demanen és els pares tinguin temps suficient per jugar i estar amb ells." (...)


Data de publicació: 16/11/2014