Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EL MON A RAC 1- Àngel Casajús: ´L´educació inclusiva davant les malalties´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

EL MON A RAC 1- Àngel Casajús: "L'educació inclusiva davant les malalties"

EL MON A RAC-1: L'EDUCACIÓ INCLUSIVA DAVANT LES MALALTIES - 20/01/2015

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EL MON A RAC 1- Àngel Casajús: "L´educació inclusiva davant les malalties"Àngel Casajús

Vocal d'Educació

Col·legi de Pedagogs de CatalunyaEl Món a Rac 1: A la carta - Filtrar per dia i hora // Seleccionar: 08:00 h 20-01-2015 Dimarts, El Món a Rac1, del 22':53" al 23':54" 

David Jobé - Les malalties rares ho són una mica menys gràcies a les escoles i els nens no són tan cruels com pensen els adults. Dues lliçons que ens explica a Rac 1, el vocal d'Educació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Àngel Casajús

"Els nens mateixos són capaços d'ajudar d'una manera bestial al company que té aquest tipus de síndrome. És curiós perquè nosaltres pensem: 'què passarà ara que va a l'escola', 'com el veuran els seus companys'... Jo diria que tot el contrari, ho veuran, després del primer xoc, d'una manera molt natural."

Probablement siguin els pares del nen amb una malaltia qui pitjor ho puguin portar però desprès, segons el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, és una sort per tota la classe. 

"Pateix molt més, moltes vegades, la família, que el que després és en realitat. El fet que hi hagi una d'aquestes persones dintre l'aula, fa l'aula molt més rica, que d'una aula ordinària on pràcticament no hi hagi diversitat". 

Els pedagogs reconeixen que poden haver-hi casos de rebuig i fins i tot de maltractaments però corregir-ho també forma part de l'educació. 


Data de publicació: 20/1/2015