mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< març 2018 >
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

INICI > Grups de Recerca > Pedagogia Social

Grup de recerca de Pedagogia Social

GRPS

anterior

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Grups de Recerca > Grup de recerca de Pedagogia Social

 Pilar Morral García
Coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia Social
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Contactar 
 

FÒRUM PEDAGÒGIC: GRUP RECERCA DE PEDAGOGIA SOCIALPresentació

El Grup de Recerca de Pedagogia Social del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, nascut l'any 2004, és un espai per pensar, per debatre però també, per posar en marxa accions relacionades amb la igualtat i els drets de les persones, en el marc de les noves condicions socioeconòmiques, pel què fa a l'accés a l'educació, la formació i la cultura, així com a la participació i a la dignitat de les persones.

El GTPS, enten la Pedagogia Social com la disciplina pedagògica des de la qual es treballa, teòrica i pràcticament, en les complexes fronteres de la inclusió i l'exclusió de persones de totes les edats, creences i cultures.

 

Objectius

La Pedagogia Social té un camp molt ampli d'acció que és necessari abordar des de les seves especificitats, acotant i identificant les intervencions pedagògiques per poder-les analitzar, generar coneixement i, si escau, reivindicar. En aquest marc, té com a objectiu, investigar, innovar i promoure l'especialitat professional.

Com s'organitza?

Mitjançant reunions periòdiques al COPEC de trobada dels col·legiats/des.

Comissions formades per col·legiats/des, per abordar la pedagogia social des de l'especificitat professional, segons el camp d'acció, tant des de la praxi com des del coneixement, actualment hi ha les següents comissions:


Infància i Adolescència: col·legiats i col·legiades que treballen i/o estan interessats en equips multidisciplinaris, com EAIA's, CDIAP, CREDA, etc. i participen activament en actes de representació en associacions com ACIM i TIAC. Actualment en l'elaboració i disseny de Projectes de participació Europea en programes de la Comunitat Europea sobre Infància i Adolescència; així com en l'estudi de les necessitats de formació dels diferents professionals que ja estan en actiu. També en la defensa de la representació d'aquestes associacions davant de les Administracions.


Dona: col·legiats i col·legiades que treballen i/o estan interessats amb adults i amb gent gran. De moment aquesta comissió és no presencial. Les seves components es coordinen entre elles regularment, i amb la coordinació del Grup de Recerca.  Van començar recopilant informació sobre els organismes que actuen en aquest àmbit, tant a nivell teòric com a nivell pràctic. Aquesta informació els va servir de punt de partida per dissenyar les aportacions que des de la pedagogia es poden fer en aquest sector. Les temàtiques que s'està treballant actualment són l'educació no sexista, la mediació familiar,la prevenció de la violència de gènere, entre d'altres.


Gent Gran:  col·legiats i col·legiades que treballen i/o estan interessats en el col·lectiu de la gent gran i un recurs de recolzament per a tots els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que treballen per i en aquest àmbit, col·laborant en temàtiques adreçades al col·lectiu de la gent gran,  familiars i  professionals que treballen en i per l'àmbit biopsicosocialeducatiu.

FÒRUM PEDAGÒGIC: GRUP DE RECERCA PEDAGOGIA SOCIAL


comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI