Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Informe ´Il·luminant el futur. Invertir en educació és lluitar contra la pobresa infantil´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

Informe "Il·luminant el futur. Invertir en educació és lluitar contra la pobresa infantil"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > Informe "Il·luminant el futur. Invertir en educació és lluitar contra la pobresa infantil"

 
Save the Children va publicar el passat 24 de març, l'informe "Il·luminant el futur. Invertir en educació és lluitar contra la pobresa infantil", amb una versió on s'aprofundeix en l’anàlisi de les dades a nivell de Catalunya i una altra de l'Estat Espanyol al complet.

A Catalunya, prop del 100% de nens i nenes entre 6 i 16 anys estan escolaritzats, però no tots comencen la seva vida en les mateixes condicions. Les xifres mostren que a Catalunya 1 de cada 4 joves abandona els estudis, el 19,1 % no es gradua en l'ESO, i 25,7% ni estudia ni treballa. Tot això fa que creixi el numero de joves en situació d’atur, a Catalunya la desocupació juvenil arriba el 45,9%, i converteix la pobresa educativa d'avui en risc de pobresa i exclusió demà.


L’informe de Save the Children “Il·luminant el futur. Invertir en educació és lluitar contra la pobresa infantil” va destinat a avaluar les polítiques d'educació que cada comunitat autònoma desenvolupa, analitzant tant factors de l’àmbit escolar com de l’àmbit familiar i social. La voluntat és que el resultat ajudi als territoris a identificar en quin punt estan i quin camí els falta per recórrer.


Data de publicació: 1/4/2015