Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Informe ´Perspectives Socials i de Feina al Món – Tendències 2015´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Laboral i d´Empresa

Informe "Perspectives Socials i de Feina al Món – Tendències 2015"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > Informe "Perspectives Socials i de Feina al Món – Tendències 2015"


L’Organització Internacional del Treball (OIT) va publicar el passat 20 de gener l’informe Perspectives Socials i de Feina al Món - Tendències 2015, que conté una previsió de les taxes de desenvolupament a nivell mundial i analitza els factors.

L’informe assenyala que el creixement de l’ocupació s’accelerarà dins del sector serveis en l’àmbit privat durant els propers 5 anys, més concretament els serveis administratius i a les empreses, així com al sector immobiliari. Es preveu que el sector industrial s’estabilitzi en la creació de llocs de treball i els serveis públics de sanitat, educació i administració també ho facin però a menor ritme.

També es destaca la desaparició de feines que requereixen una qualificació mitjana, fet que provoca que les persones que ocupaven aquests treballs hagin d’adquirir noves competències o competir per llocs de treball de nivell més baix que la seva formació.


Pel que fa a les perspectives laborals, es preveu un empitjorament durant els pròxims 5 anys. Mentre que al 2014 hi havia registrats 201 milions de persones desocupades a tot el món, la OIT estima un creixement de 3 milions més en 2015 i de 8 milions durant els propers anys. Els principals afectats continuaran sent els joves.

A més, el document fa un anàlisi dels factors estructurals que configuren el món laboral, com l’envelliment de la població i l’evolució de les competències sol·licitades pels empresaris. 


Data de publicació: 4/5/2015