Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Adhesió del COPEC al MANIFEST de SOMESCOLA<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

Adhesió del COPEC al MANIFEST de SOMESCOLA

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, s'adhereix al comunicat de SOMESCOLA, de la que en forma part, i subscriu totalment el seu contingut. És un moment en què tota la Comunitat Educativa, les Institucions de Govern de Catalunya i la Societat catalana en general s'ha d'unir per defensar el Model Pedagògic d'Immersió Lingüística de l'Escola Catalana contra els embats constants de les instàncies de govern de l'Estat espanyol.

 

SOMESCOLA.CAT  


“Wert vol col·lapsar l’escola catalana amb un acte de violència institucional”


Comunicat de la coordinadora d'entitats cíviques i educatives

6 de maig del 2015

 

El ministeri d’Educació vol invalidar tot el procés d’inscripció que està assignant les demandes de matriculació als centres educatius de Catalunya a partir de comissions de garantia amb presència de tota la comunitat educativa.

 

En un pas més cap a la judicialització del sistema educatiu, Wert vol generalitzar les sentències concretes a les escoles que les obliguen a fer el 25% de les classes en castellà.

 

La voluntat del ministre és col·lapsar l’escola catalana i delegar un aspecte competencial com és la llengua vehicular i l’organització dels centres a la pretesa voluntat d’unes famílies.

 

Està clar que la implantació de la LOMCE, atesa la desconfiança de l’Estat sobre el sistema educatiu català, només es pot fer sota el control de la matriculació, el currículum escolar i els processos d’avaluació i les revàlides per a l’obtenció dels títols.

 

La pretensió de bloquejar el procés de matriculació és un acte de violència institucional que introdueix una gran incertesa a les famílies que han participat en el procés d’inscripció i als centres educatius que s’han d’organitzar per a donar a millor acollida dels nous inscrits per al setembre. La irresponsabilitat del ministre Wert, avantposant la seva ideologia a la qualitat del procés educatiu, només pot ser contestada amb la defensa més explícita del marc competencial català.

 

Somescola.cat es posa al costat de tota la comunitat educativa i reclama al govern de la Generalitat que no faci cap pas endarrere en el manteniment del model d’escola catalana, que prové de la decisió democràtica del poble de Catalunya.

 

L’escola catalana és un model de convivència i cohesió. La llengua mai no ha trencat el consens de la comunitat educativa per a la continuïtat de la feina feta en més de 30 anys d’escola catalana.

 

Somescola crida a mantenir el model d’escola catalana (08/05/2015)


Data de publicació: 11/5/2015