Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Dia Internacional del JOC | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > Grups de recerca del COPEC

Dia Internacional del JOC

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > Dia Internacional del JOCEl 28 maig se celebra el Dia Internacional del Joc. És un dia per recordar que jugar és un dret segons l’article 31 de la Declaració Universal dels Drets dels Infants: “L'infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques”.


Jugar és un dret que tenim quan som infants i que perdura al llarg de tota la vida. Quan juguem estem creixent com a persones i ajudem a desenvolupar les nostres habilitats motrius, cognitives, afectives i socials, i les dels infants i adults que tenim al nostre voltant. Jugar és un repte a on aprenem a superar obstacles, a ser pacients i a mirar-nos la vida amb més harmonia, respectant i valorant tot allò que ens envolta. Jugar ens permet tenir una actitud positiva i oberta davant la vida, aprenent a gaudir de la bellesa de cada moment.

El joc és una eina pedagògica de gran importància pel desenvolupament integral de l'infant i cal aprofitar el seu caràcter espontani i socialitzador en el nen i la nena, per a promoure valors universals claus.

El joc no caduca, mai és tard per començar a jugar. En totes les edats hi ha un espai i moment pel joc, només falta que els trobem. Fes volar la imaginació, sigues creatiu i ajuda els qui t’envolten a gaudir del joc.


Data de publicació: 28/5/2015