Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com HEBE: “L’apoderament dels joves”<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

HEBE: “L’apoderament dels joves”

Us recordem la informació sobre el Projecte HEBE “L’apoderament dels joves”, coordinat per la Universitat de Girona i del que el Col·legi de Pedagogs de Catalunya forma part del Consell Assessor.

 

El projecte es troba en la darrera fase de recollida de dades per aconseguir la mostra necessària per poder fer una anàlisi dels espais, moments i processos en què s'apoderen els joves de Catalunya, així com les diferències que hi ha entre els joves de major o menor nivell d'estudis. 


Per això, us demanem un darrer esforç especialment per arribar a una mostra representativa de joves entre 20 i 24 anys per diferents nivell d'estudis de tota Catalunya i segons aquest criteri:

  • Barcelona: joves entre 20 i 24 anys amb nivell d'estudis fins l'ESO.
  • Girona: joves entre 20 i 24 anys amb nivell d'estudis fins l'ESO.
  • Tarragona i Lleida: joves entre 20 i 24 anys, variats en nivell d’estudis.

Si treballeu amb joves amb aquestes característiques -o hi teniu accés- o coneixeu d'altres professionals que hi treballin, demanar la vostra col·laboració emplenant el qüestionari o bé ajudar a passar-lo. A continuació trobareu els detalls. 

 

Gràcies per la vostra col·laboració. 

 

Àngel Casajús Lacosta

Vocal d’Educació

Col·legi de Pedagogs de CatalunyaCol·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > HEBE: “L’apoderament dels joves”<br>Un grup de professors de les universitats de Girona, Barcelona, Autònoma de Barcelona i Pompeu Fabra estan treballant en un projecte de recerca finançat pel Ministerio de Economia y Competitividad (MINECO). El Projecte HEBE “El empoderamiento de los jóvenes: Análisis de los momentos, espacios y procesos que contribuyen al empoderamiento juvenil” és un projecte que es desenvoluparà fins al 2016, coordinat per la Universitat de Girona i del que el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, representat per Àngel Casajus, vocal d’Educació, n’és membre del Consell Assessor.


L'objectiu del projecte és “analitzar els mecanismes i processos implicats en l'apoderament dels joves i formular propostes socioeducatives que el facilitin i millorin”, i preveuen els següents objectius que concreten les línies de treball:

  1. Determinar els conceptes, processos i elements que defineixen i expliquen l'apoderament juvenil. 
  2. Identificar les coincidències i diferències en les concepcions de l'apoderament juvenil que tenen els joves, els professionals de l'acció i de les polítiques de joventut i els investigadors. 
  3. Construir indicadors d'apoderament juvenil que puguin orientar les accions a l'hora de dissenyar polítiques, programes o serveis juvenils. 
  4. Identificar i analitzar espais, moments i processos en els quals es produeix l'apoderament dels joves.
  5. Descriure l'impacte que els diferents agents educatius tenen en la consolidació de l'apoderament juvenil. 
  6. Proposar estratègies polítiques i d'intervenció socioeducativa per acompanyar l'apoderament dels joves. 
  7. Crear material útil per a l'acció socioeducativa i formativa en relació amb l’apoderament juvenil. 

L’Estudi està en fase de recollida de dades adreçada a joves entre 20 i 24 anys, en la què el COPEC està participant. És per això que es demana col·laboració als col·legiats i col·legiades emplenant un qüestionari en el cas de tenir entre 20 i 24 anys, o bé ajudar a passar-lo si es treballa o es té accés a una població de joves d’entre 20 i 24 anys:

a) Qüestionari en format A4 (imprimible amb 2 fulls per davant i pel darrera.)

b) Qüestionari en format A3 (imprimible amb 1 sol full A3 per davant i pel darrera que s'ha de plegar per la meitat.) 

c) Qüestionari en format electrònic 

 

Tots els qüestionaris que es puguin recollir en format paper es poden fer arribar a:

 

Pere Soler Masó

Departament de Pedagogia - Universitat de Girona

Plaça de Sant Domènec, 9

17071 Girona

 

O bé a: 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Av. Mistral, 20 bis, entl. 2a

08015 Barcelona

 

Gràcies per la vostra col·laboració. 

 

Àngel Casajús Lacosta

Vocal d’Educació

Col·legi de Pedagogs de Catalunya


Data de publicació: 15/6/2015