Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com 20 MINUTOS - Els deures d´estiu, l´etern dilema davant les llargues vacances escolars | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

20 MINUTOS - Els deures d'estiu, l'etern dilema davant les llargues vacances escolars

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > 20 MINUTOS - Els deures d´estiu, l´etern dilema davant les llargues vacances escolars


20 MINUTOS:  Els deures d'estiu, l'etern dilema davant les llargues vacances escolars - 5/07/2015


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya ha volgut aquest any fer una reflexió en veu alta sobre aquest sempitern debat entre defensors i detractors dels deures d'estiu i ha emès la seva opinió al respectem encara que no resulta concluent. Qui necessita que els nens tinguin deures? Ells mateixos o els seus pares?

"No hi ha una resposta unívoca", opina el Col·legi de Pedagogs, que reconeix que "la tradició de posar i fer els anomenats deures d'estiu ha entrat en crisi".

Segons el Col·egi de Pedagogs, no és en aquesta etapa secundària en la qual es produeix el debat, sinó entre els alumnes més joves, els de primària. 

El Col·legi de Pedagogs adverteix que no és que estigui apostant pels quadernets i les fitxes necessàriament, "però no els despreciaríem sense més".

El que si proposen, des d'un punt de vista pedagògic, són algunes suggerències com cuinar, conrear un hort, descobrir la jardineria, programar visites culturals en família, jugar amb els amics, llegir, escriure, fer esport, parlar, escoltar, veure una bona pel·lícula, aprendre a tocar un instrument, fer encàrrecs, fer tasques de la llar o iniciar-se en el bricolatge.

"Totes aquestes tasques són també una manera de fer matemàtiques, llengües, reforçar competències i habilitats, fer educació física, ciències naturals, música...", defensen els pedagogs.

Data de publicació: 6/7/2015