Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Dia Internacional de la Joventut 2015<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

Dia Internacional de la Joventut 2015

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > Dia Internacional de la Joventut 2015<br>

El Dia Internacional de la Joventut enguany gira al voltant del “El compromís cívic dels joves” emmarcat dins dels objectius del Pla d’Acció de les Nacions Unides per a la Joventut (Youth-SWAP) que vol promoure la participació cívica i el compromís dels joves envers la seva comunitat. 

Des del 12 d’agost de l’any 2000, es ve celebrant el Dia Internacional de la Joventut, a partir de la declaració de les Nacions Unides el 1999 mitjançant la Resolució 54/120, seleccionant un tema conjuntament amb  organitzacions i agències de joventut que tenen per finalitat promoure activitats entre les organitzacions i els joves d’arreu i posar en valor la potencialitat que tenen els joves dins les cultures i les societats. 

La Direcció General de Joventut en l’article “Reflexions en el Dia Internacional de la  Joventut” de El Punt Avui, reflexiona sobre la baixa participació en els comicis electorals arreu d’Europa i, a Catalunya que, sense que hagi hagut una davallada d’ençà de la instauració de la democràcia, l’evolució  ha estat amb alts i baixos. Cosa que porta a pensar que el jove participa depenen del moment polític. Una altra de les reflexions se situa en la crisi econòmica que ha tingut gran incidència en el col·lectiu jove que ha fet emergir l’acció comunitària i participativa en contraposició al caràcter formal de les institucions. Finalitza amb la voluntat que s’han d’establir vincles de proximitat entre els joves i les institucions, fomentant la participació ciutadana, especialment, la dels joves.


Data de publicació: 12/8/2015