Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com 1 d’octubre, Dia internacional de les persones grans: Celebrem-ho | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

1 d’octubre, Dia internacional de les persones grans: Celebrem-ho

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > 1 d’octubre, Dia internacional de les persones grans: Celebrem-ho 

Ser una persona gran o fins i tot vella o molt vella vol dir que s’ha assolit un èxit, perquè  no tothom arriba a viure aquesta etapa del cicle vital. Per be que cal tenir en compte que no tothom hi fa cap amb les condicions desitjades, però no per això s’ha de deixar de celebrar.


Les persones grans volen seguir incloses en la societat, formar part activa d’aquesta. I be que ho fan, s’ha pogut constatar en aquests darrers anys d’intensa mobilització social amb motiu del procés sobiranista. La seva presència ha estat nombrosa i activa, no han escatimat esforços a l’hora de caminar, d’estar de peu dret amb molta calor... Cadascú ha buscat algun remei: l’ajuda dels altres i d’estris com les cadires plegables, de rodes... Fos com fos s’han mogut fins hi tot aquelles persones que els hi ha implicat un gran esforç.

Aquest diumenge al matí em vaig trobar a la Maria, una veïna que camina amb molta dificultat als seus 89 anys. Em va dir que portava dos nits sense dormir esperant el dia per anar a votar. Ho havia fet puntual a les nou del matí. Ho deia amb els ulls brillants plena de joia i expectant pel resultat, afegint “és pels joves!!!”

La setmana vinent s’impartiran classes per a persones grans per celebrar la Diada Internacional de les Persones Grans, ja fa dies que s’han cobert totes les places. Vol dir que també es disposen a aprendre, que s’obren a l’aprenentatge.

Així és com ens fan saber que hi són i que no es deixen marginar per l’edat. Celebrem-ho!!!

 

Rosalina Sicart

Membre del Grup de Treball de Pedagogia Social


Data de publicació: 1/10/2015