Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Dia Universal dels Drets de l’Infant<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

Dia Universal dels Drets de l’Infant

Les Nacions Unides va aprovar el 1959 la Declaració dels Drets de l’Infant i el 20 de novembre de 1989 n’aprovà la Convenció sobre els Drets de l’Infant, de caràcter vinculant, on se’ls reconeix el dret de ser-ne agents actius dels seus propis drets, la Convenció es va convertir en llei l’any 1990, amb l’acceptació i signatura de 20 països entre el que està l’Estat espanyol. A data d’avui, la Convenció del Drets de l’Infant està acceptada per tots els països del món, llevat de Somàlia i Estats Units.

El Dia Universal del Drets de l’Infant és un dia de sensibilització i qüestionament envers el compliment d’aquest drets en el dia a dia dels infants i arreu del món. Una Convenció d’aquests Drets de la Infància, acceptada per tots els països, però vulnerada contínuament.

Aquest 20 de novembre de 2015, a casa nostra, s’han reivindicat els Drets dels Infants amb molts actes que ens recorden que el bé més preuat de la humanitat és la infància i que és responsabilitat de tots i totes la seva protecció i el respecte pels seus drets.

Enguany el Col·legi de Pedagogs, representat per Àngel Casajús vocal d’Educació, ha estat present a l’acte organitzat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat i la Taula per la Infància i l’Adolescència de Catalunya, a Barcelona, on s’ha analitzat ELS DRETS DELS INFANTS EN TEMPS DE CRISI: INFANTS REFUGIATS. I, representat per Marta Pagès vocal de Girona, al lliurament de premis del segon concurs de CONTES I RELATS CURTS PER EDUCAR EN VALORS, organitzat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, a Girona.Data de publicació: 20/11/2015