INICI

NdP - IV JORNADES D'ALTES CAPACITATS

Col·legi de Pedagogs de Catalunya >  > NdP - IV JORNADES D´ALTES CAPACITATS<br>

NOTA DE PREMSA

La creativitat en l’educació, eix central de les IV Jornades Nacionals d’Altes Capacitats
El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya organitzen les IV Jornades Nacionals d’Altes Capacitats

 

Barcelona, 12 de desembre de 2015

 

El Col·legi Oficial de Pedagogs de Catalunya, COPEC, i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, COPC, organitzen avui la quarta edició de les Jornades Nacionals d’Altes Capacitats, amb "Educació i Creativitat" com a tema central.

 

Les jornades aborden la creativitat i la flexibilització o acceleració en alumnes amb altes capacitats intel·lectuals. Al llarg del dia es debatran sobre la necessitat d'incloure la creativitat en els centres educatius i es presentaran els estudis realitzats pels Grups de Treball de Superdotació i Altes Capacitats del COPEC i del COPC. També es conversarà sobre diferents maneres d’intervenció curricular aplicades a l’alumnat amb altes capacitats intel·lectuals. 

 

Leopold Carreras, coordinador del Grup de Treball de Superdotació i Altes Capacitats del COPC ha afirmat que “les altes capacitats no només són superdotació sinó també els diferents talents que poden tenir els nens i nenes”. I ha afegit que “al 2000 les dades oficials deien que l’1,5% de nens i nenes tenien altes capacitats, mentre que ara són entre el 15 i el 20%”. 

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya >  > NdP - IV JORNADES D´ALTES CAPACITATS<br> Col·legi de Pedagogs de Catalunya >  > NdP - IV JORNADES D´ALTES CAPACITATS<br>

Maria Victòria Gómez, vicepresidenta del COPEC, ha apuntat sobre la temàtica de les jornades que “precisament la creativitat és un element molt potent per determinar si un nen o nena és superdotat”.

 

La creativitat és una aptitud o habilitat específica que es pot ensenyar. Davant d’un problema, els nostres alumnes i futurs creadors han de saber usar estratègies eficaces i fer servir la curiositat i el pensament divergent per tal de desenvolupar el seu procés d'aprenentatge. La innovació creativa és una habilitat essencial tant per aconseguir una millora dels processos intel·lectuals dels alumnes com per al futur dels estudiants.


_________________________

Més informació:

Eva Benedicto, COPC, 618 746 614, ebenedicto@copc.cat
Virgínia Sanuy, COPEC, copec@pedagogs.cat

Data de publicació: 12/12/2015