Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLAMENT OBERTURA V JORNADES MEDIACIÓ TARRAGONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona

PARLAMENT OBERTURA V JORNADES MEDIACIÓ TARRAGONA

PARLAMENT D'OBERTURA

PER PART DE LA VOCAL DE TARRAGONA

V JORNADES DE MEDIACIÓ A TARRAGONA


Bona tarda,

Autoritats, Consellers, Degà de la Facultat, presidents dels Col·legis Professionals i a tots els assistents que ens acompanyen avui.

Estic molt contenta de poder estar en aquesta taula inaugural i realment és un privilegi per mi poder compartir-la amb tots vosaltres i poder fer-ho a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, a qui vull donar les gràcies per haver cedit les seves instal·lacions per la celebració d’aquestes jornades.

La veritat és que estic orgullosa i agraïda de que un any més, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) a Tarragona hagi pogut ser coorganitzador d’aquestes jornades. 

Abans de res, m’agradaria agrair els esforços, la dedicació i la passió de totes les persones que volen promocionar la mediació, que formen part de l’organització i que han fet possible que, per fi, puguem donar el tret de sortida a les V Jornades de Mediació, que enguany se centren en la figura del mediador.

M’agradaria aprofitar l’oportunitat per comentar-vos breument de quina manera s’està promovent la mediació des del COPEC. 

El COPEC és un dels col·legis pioners en la promoció de la mediació des d’una perspectiva pedagògica, apostant per la gestió col·laborativa del conflicte, l’empoderament i la corresponsabilització de les parts implicades en els processos de mediació.  

Des del 2014, el COPEC disposa de l'ÀREA PROFESSIONAL DE MEDIACIÓ, una àrea que està en col·laboració amb el Centre de Mediació i Dret Privat de Catalunya CMDPC, del qual avui ens acompanya la seva directora, la Rosa Torres. A més a més també forma part del COMITÈ ASSESSOR DE MEDIACIÓ DEL CENTRE DE MEDIACIÓ DE DRET PRIVAT DE CATALUNYA des de la seva constitució, el passat més de juny.

Des de la vessant professional es treballa amb l'habilitació i seguiment dels pedagogs i psicopedagogs mediadors. També cal dir que, el juliol passat, es va inaugurar el SERVEI D’INFORMACIÓ MEDIADORA DEL COPEC, a partir d’un conveni signat amb el Departament de Justícia.

Des de la vessant del debat i la reflexió, es compta amb el Grup de Treball de Mediació del COPEC, es dóna assessorament i suport als mediadors habilitats, mitjançant l'anàlisi i l'estudi de casos. Es defineixen perfils professionals i competències de la figura del mediador i es genera nou coneixement al voltant de la mediació.

I no cal dir que estem totalment disposats i oberts a treballar transdisciplinàriament més enllà de cada disciplina amb la  participació conjunta en actes i jornades de Mediació.

Per acabar m’agradaria concloure dient que la mediació, vista des de la pedagogia, l’entenem com una oportunitat de canvi i com a una valuosa i importantíssima acció de treball envers la comunitat.

Desitjo que puguem gaudir aquestes jornades tots plegats.

Moltes gràcies.

 


Jèssica Casas Casajuana
Vocal de la Junta de Govern
Representant del COPEC a TARRAGONA
Col·legi de Pedagogs de Catalunya 

Tarragona,26 d’octubre de 2015