Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Llegat de l´Escola d´Educació Especial Tribó | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Observatori professió > Fons Documental

Llegat de l'Escola d'Educació Especial Tribó

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Publicacions > Llegat de l´Escola d´Educació Especial Tribó 


El passat dijous dia 4 de febrer, vam tenir el privilegi de conèixer la que va ser l'Escola d’Educació Especial Tribó, amb motiu de la donació del seu fons de publicacions i material didàctic relacionat amb l'educació especial.

Situada a Vallcarca, en un indret saludable, durant els anys en que va restar en funcionament (1956-1984), i amb molt bona vista.

Una casa de planta baixa envoltada de jardí i arbres, que encara avui dia, malgrat estigui en desús, s'albira el que havia sigut un lloc d'esbarjo per infants i adolescents. Casa austera però molt completa amb espais educatius per a cada moment del dia i activitat pedagògica. 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Publicacions > Llegat de l´Escola d´Educació Especial TribóLa presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, acompanyada per la pedagoga Àngela Carrasco, de la Secretaria Tècnica, són rebudes al núm. 13 del C/Baixada de Briz per Rosa Maria Tribó, neboda de les pedagogues, mestres i logopedes Montserrat i Maria Teresa Tribó Bonjoch, fundadores i equip pedagògic d’aquesta Escola d’Educació Especial, que ja no estan entre nosaltres.

Com comentava Rosa Maria Tribó “he complert amb el desig de les meves ties, que tot aquest material pedagògic resti en un lloc digne i serveixi de consulta per altres generacions de professionals de l’educació especial”.

Des del COPEC s’agraeix a Rosa Maria Tribó la confiança en dipositar aquest llegat a la seva seu i vol retre un homenatge a l’Escola d’Educació Especial Tribó i a les seves impulsores Montserrat i Maria Teresa Tribó Bonjoch.


Data de publicació: 15/2/2016