Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Congrés Internacional i Interuniversitari contra la Pobresa Infantil | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

Congrés Internacional i Interuniversitari contra la Pobresa Infantil

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > Congrés Internacional i Interuniversitari contra la Pobresa Infantil


El passat 10 de febrer la Universitat de Barcelona va acollir al Campus Mundet el Congrés internacional i interuniversitari contra la pobresa infantil en el món. Sota el lema "Despertando conciencias, compartiendo responsabilidades" la GIRA ESPAÑA POR LA INFÀNCIA, impulsada pel Consejo Independiente de Protección de la Infancia.Aquesta gira es va iniciar a la Universitat de Huelva el passat novembre 2015 i finalitzarà a finals de 2016 a Paraguay presentant les conclusions al "VII Congreso Mundial por los Derechos de la Infancia y la Adolescencia" després d'un recorregut per més de 30 universitats i ciutats.  La finalitat és recollir l'opinió dels principals agents socials i acadèmics relacionats amb la infància per al disseny del "Plan Estratégico España por la Infancia" destinat a reduir la pobresa infantil existent a l'Estat espanyol, el segon país de la Unió Europea amb més infants pobres. 

Previ a l’acte de la jornada a Barcelona, es va organitzar un GRUP DE DISCUSSIÓ format per experts en infància i joventut de l’àmbit professional i acadèmic, amb la participació del Col·legi de Pedagogs representant per Montserrat Juanpere, vocal de Social. La discussió va obrir diferents interrogants quant a la situació actual dels infants i dels joves arreu d'ampli abast com a guia de la conversa.

En el marc de la jornada va ser especialment interessant la ponència marc coordinada per Carme Panchon i Blanca Barredo, amb les intervencions de Ma. Pilar Tintoré, advocada i membre de la secció de drets de la infància i adolescència del Col·legi d'Advocats de Barcelona i Teresa Cambra, inspectora d'Educació del Consorci d'Educació de Barcelona amb una llarga trajectòria en l'exercici professional.

Ambdues exposaren de forma molt interessant la seva visió dels punts forts i febles entorn la temàtica plantejada amb el títol: “Derechos de la infància y adolescència:  ¿Qué es lo que no hacemos?”. Pilar va posar èmfasi en els reptes que la societat té entorn l'ús de les TIC de part d'infants i joves, mentre que Teresa va exposar aspectes claus i funcionals a l'entorn de l'educació esperonant la reflexió dels assistents alhora que encoratjant-los en la millora de l'atenció a infants i joves. A darrera hora de la jornada es varen presentar diverses comunicacions.


Data de publicació: 10/3/2016