Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA MOTIVACIÓ EN L’APRENENTATGE D’UNA NOVA LLENGUA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Parlem de Pedagogia

LA MOTIVACIÓ EN L’APRENENTATGE D’UNA NOVA LLENGUA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Publicacions > LA MOTIVACIÓ EN L’APRENENTATGE D’UNA NOVA LLENGUA


LA MOTIVACIÓ EN L’APRENENTATGE D’UNA NOVA LLENGUA


Montserrat Ribot Casals

Col·legiada núm. 22

Sant Feliu de Guíxols, abril 2016La motivació factor clau per l’aprenentatge de noves llengües, calen metodologies pedagògiques adequades per facilitar aquesta motivació als alumnes: ambientar l’aula amb murals, fotografies, sobre el país la llengua del qual s’ensenya, per a crear un clima adequat per a l’ús de la nova llengua.

  

La motivació és un factor molt important en l’aprenentatge d’una nova llengua. La motivació que impulsa el/la nen/a a comunicar-se lingüísticament brolla d’un desig vital d’expressar-se i en una situació especial de la vida.


El llenguatge és el que permet al nen organitzar el seu món conceptual i satisfer els seus desitjos i les seves necessitats. L’infant sempre es recolza en el llenguatge que sent al seu voltant. El seu desig de comunicar-se amb els altres l’obliga a sintonitzar amb el sistema d’expressió que té al seu abast.


En el primer període de la seva vida, el/la nen/a és molt receptiu/va i assimila i assaja com funciona el sistema lingüístic al qual està exposat. A mesura que va aconseguint el domini del llenguatge, va descobrint les grans possibilitats que aquest li ofereix de dominar el seu entorn i influir en el comportament dels altres. El llenguatge li serveix per a expressar el seu món conceptual, però també per a dur a terme una gran varietat de propòsits.


Per tot això, és molt important la motivació. És necessari utilitzar una metodologia pedagògica adequada per a motivar als alumnes: ambientar l’aula amb murals, fotografies, sobre el país la llengua del qual s’ensenya, per a crear un clima adequat per a l’ús de la nova llengua.


L’infant és, naturalment, molt més fàcil de motivar que l’adult. Com que s’identifica més plenament amb el que està fent, el/la nen/a gaudeix participant en tot tipus d’activitats on ha d’exercir un paper actiu (jocs, representacions escèniques, diàlegs…).


Per altra banda, a l’infant li encanta utilitzar la seva imaginació per a inventar històries o diàlegs, la qual cosa pot ser utilitzada pel docent per a ajudar-lo a practicar la nova llengua.


Data de publicació: 6/4/2016