Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com I JORNADA DE PEDAGOGIA I EMPRESA COPEC, en el marc de Bizbarcelona, 1 DE JUNY | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Laboral i d´Empresa

I JORNADA DE PEDAGOGIA I EMPRESA COPEC, en el marc de Bizbarcelona, 1 DE JUNY


I JORNADES DE PEDAGOGIA I EMPRESA


“L’Empresa, un repte pel Pedagog/a i Psicopedagog/a”


 INSCRIPCIONS


1 de juny de 2016, de 12 a 14 h., Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Recinte Montjuïc),

en el marc de Bizbarcelona 2016 PRESENTACIÓ

 

Des dels orígens la professió del Pedagog/a i Psicopedagog/a ha estat lligada quasi exclusivament a l’ensenyament, no obstant, cada vegada és més valorada la figura del Pedagog/a i Psicopedagog/a com a expert per excel·lència processos de formació, orientació, assessorament, coneixement i aprenentatge en contextos múltiples, que inclouen l’àmbit de les organitzacions i les empreses.

 

La formació pel treball, la dinamització d’equips, la comunicació interna... ocupa un lloc rellevant en el món empresarial ja que hi ha una gran relació entre elles i l’organització. Tot i així, és necessari que en els plans d’estudi que s’hagi d’especialitzar en aquest sector, incloure formació relacionada amb gestió de competències, nous models de formació a l’empresa, coaching, mentoring, etc.

 


Els professionals de la pedagogia i la psicopedagogia en el context de l’empresa tenen com a opció desenvolupar funcions com a especialistes en formació, en gestió del coneixement (processos de qualitat, comunicació interna, transferència de coneixement, avaluació/recerca/innovació), en promoció econòmica i també en ocupació (orientació professional, emprenedoria, prospecció empreses -pràctiques, ofertes, anàlisi llocs de treball). Tenint en compte la possibilitat d’actuar en diferents àmbits del context de l’empresa fent tasques relacionades amb el diagnòstic de necessitats formatives, planificació i disseny de plans de formació, plans de carrera, ja sigui a nivell individual com grupal. La figura del Pedagog/a i Psicopedagog/a ha de poder proporcionar recursos tant tecnològics com didàctics necessaris i gestionar les futures pràctiques professionals que es puguin desenvolupar dins de l’empresa.

 

En aquesta jornada ens aplicarem específicament en el context empresarial a través de professionals experts en la temàtica per tal de donar a conèixer i impulsar la figura del Pedagog/a i Psicopedagog/a en l’empresa. 

 


OBJECTIUS

 

  • Intercanviar experiències sobre el tipus d'intervenció dins l’empresa.
  • Difondre i orientar al Pedagog/a i Psicopedagog /a com a figura en l’àmbit de l’empresa.
  • Oferir recursos pràctics de les funcions i àrees d’intervenció del professional.
  • Aportar una visió integrada dels actuals llocs de treball en aquest sector.

DATA, HORARI I LLOC:
 
En el marc de Bizbarcelona 2016, es portarà a terme l’1 de juny de 12 a 14 h., al Recinte Montjuïc, de la Fira de Barcelona, al Palau de Congressos. 

 


PROGRAMA


12 h. PRESENTACIÓ I INAUGURACIÓ, Lourdes Sugrañes, Directora d'Orientació i Formació de Barcelona Activa, Rosa Rodríguez, Presidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.


12:15 a 13:15 h. TAULA RODONA “EL PERFIL DELS PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES EN L’ÀMBIT DE L’EMPRESA”


FUNCIONS I LLOCS DE TREBALL DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A EN EL CONTEXT DE L’EMPRESA.

Eva Font, Vocal d'Empresa del Col·legi de Pedagogs de Catalunya


ESTUDIS I ESPECIALITZACIONS A CURSAR PEL FUTUR DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A EN L’ÀMBIT DE L’EMPRESA. 

Dolors Millán, pedagoga, professora de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Grup PRAXIS (Equip d’Innovació i Recerca sobre el Pràcticum al Grau de Pedagogia de la UB).


EXPERIÈNCIES I IMPORTÀNCIA DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A DINS L’EMPRESA. 

Mariela Marí, sòcia fundadora de Fòrum d’Activitats [Formació Activa].


13:15 h. TORN OBERT DE PREGUNTES


13:45 h. CLOENDA DE L’ACTE, Eva Font, Vocal d’Empresa del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.INSCRIPCIONSAMB EL SUPORT DE: 
Per a més informació podeu enviar correu electrònic a: formacio@pedagogs.catData de publicació: 17/5/2016