Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Presentació del COPEC a les Terres de l’Ebre | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Terres de l´Ebre

Presentació del COPEC a les Terres de l’Ebre

El dia 24 de febrer,  va tenir lloc la Presentació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya a les Terres de l’Ebre al Casal d’Amposta (C/ Tarragona, 6), edifici on està ubicada la Seu del Copec.
 
L’acte, que va aplegar una vintena de pedagogs i psicopedagogs de l’Ebre, va comptar amb la presència de la Regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Amposta, Isabel Ferré Roca, que va donar la benvinguda al Copec i va oferir tota la col·laboració i suport de l’Ajuntament, tal i com queda recollit en el conveni signat entre ambdues entitats.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > Presentació del COPEC a les Terres de l’Ebre  Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > Presentació del COPEC a les Terres de l’Ebre 

Per la seva banda, el President del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Josep Maria Elias i Costa, va agrair a l’Ajuntament la seva predisposició per a la implantació territorial del Copec i es va mostrar convençut que els pedagogs i psicopedagogs sabran valorar l’esforç que el Col·legi està fent pel reconeixement social de la professió i per la descentralització de serveis. 
 
Josep Maria Elias va comentar a grans trets els reptes del Copec a nivell català i va reivindicar la necessitat de ser presents en els diversos fòrums i espais de participació social per tal de que la veu dels pedagogs sigui escoltada i tinguda en compte per l’administració, les empreses i la societat, junt amb la d’altres col·lectius professionals, en totes les qüestions relatives a l’educació i la formació de persones.
 
Respecte a l’estat de les negociacions sobre la situació dels estudis de Pedagogia i Psicopedagogia dins l’Espai Europeu d’Educació Superior, es va mostrar alerta dels canvis que puguin haver-hi i va assegurar que defensaran els interessos dels col·legiats per a mantenir la titulació de grau i proposar postgraus d’especialització.
 
El President del Copec també va agraïr a Hadar Ayxandri, Vocal d’Estudiants Associats i Vocal Territorial de Terres de l’Ebre, el treball esmerçat en l’impuls de la descentralització del Copec al sud del país.

Al seu torn, Hadar Ayxandri, va manifestar-se convençut que l’acte de presentació de la seu del Copec és una aposta clara per la millora de serveis als col·legiats de les Terres de l’Ebre i ha de ser l’inici d’una futura xarxa de complicitats entre els professionals de la pedagogia que ha de permetre un millor reconeixement professional i social.
 
El Copec es va crear l’any 2001, després de 20 anys de reivindicació dels professionals de Ciències de l’Educació, primer, i Pedagogia i Psicopedagogia després, per garantir un bon i ètic exercici de la professió. El Copec és pioner a nivell espanyol, tot i que també hi ha han processos semblants a les Illes Balears, Euskadi i Andalusia.
Actualment, compta amb uns 800 col·legiats (és d’adscripció voluntària), i és promotor de la futura Federació Europea de Professionals de la Pedagogia, juntament amb països com Portugal o Itàlia.

Data de publicació: 27/2/2007